obserwator
/ 2008-02-21 21:31
/
Tysiącznik na forum
Geotermia się kłania rozsądnie myślącym, ale ten temat jest mało popularny u rządzących. W Toruniu miała powstać oparta na najwyzszej technologi pozyskania energii cieplnej infrastruktura techniczna tj, rury niekorodujące, odwierty, technologia odzysku itd, Obecnie rządzący team chcą utrącić a to co pisały publikatory i rzadzący to winni wstydzić sie po wsze czasy. Ja tylko słyszałem argument..bo Rydzyk, czy to nie jest wpijanie sobie klina w plecy. Tak mało jest patentów, rocznie tylko ok 20, wykształciuchy są leniwe do bólu, mogłoby ich być więcej i to w dziedzinie pozyskiwania ciepla z ziemi , taki ciekawy temat i odsuwany poprzez kładzenie klód pod nogi mających dobrze w głowie. Mam nadzieję że na tym przykladzie widać że biurokracja wszelka zjada własny ogon, beą tylko podwyzki i inflacja, dla biedakow zaczyna sie golgota wschodu, kto tego nie widzi jest ślepi i głuchy w zlej wierze, nie chcę obrazić nieszczęśliwych ludzi ociemniałych i głuchych, ale oni też odczują skutki podwyżek cen energii.