Konto dodatkowe polega na tym samym co podstawowe, z ta roznica ze mozna na nie wplacac dowolna kwote, oraz mozna wypracowane pieniadze swowobnie wyplacac poza 500 zl ktore wg umowy musi zostac na koncie do konca trwania polisy - tak mi to tlumaczyl agent, wplacilem na to konto 1000 zl, wiec 500 zl mozna wyplacic w kazdej chwili.
Prawda odkladam 8 miesiecy a suma jest nizsza z tytulu oplat miesiecznych, oraz z tytulu tego ze pieniadze mam ulokowane w polowie w akcje, ktore przez pierwsze 4 miesiace ladnie zarabialy, lecz na poczatku tego roku mocno spadly. Jasna sprawa jest ze srodki ulokowac moze uzytkownik jak mu sie zywnie podoba, a akcji i obligacji do wyboru jest naprawde duzo, ja osobiscie na tym sie znam slabo, a jestem w sytuacji przez ktora nawet nie moge sobie pozwolic na wplate comiesiecznej skladki, dlatego chce polise sprzedac, mysle ze to ze na polisie jest 50 zl straty nie robi roznicy komus kto kupi polise o wartosci 3000 zl za 1500 zl i ulokuje calosc w bardziej oplacajace sie
akcje i obligacje.
Nadmienic musze ze mozliwosci konwersji i alokacji jest 12 w ciagu roku, z czego ja nie wykorzystalem ani jednej.