Urlop

skomentuj
Urlopowiczka / 77.91.45.* / 2008-02-26 08:33
Pracuje od 13.02.2007 roku na 3/4 etatu.Ile dni urlopu(czy godzin)powinnam odebrać za 2007 rok?
W tygodniu pracuję 30 godzin ale w ciągu dnia 7-8 a nawet 14 godzin.
Odbierając urlop np w dniu kiedy pracuję 14 godzin oddaję właśnie tyle godzin z urlopu??Jak to powinno wyglądać?
Bardzo proszę o dopowiedż .dziękuję
Wyświetlaj:
tesia / 178.37.194.* / 2011-09-17 16:42
mam pytanie ile wynosi urlop dla osoby niepełnosprawnej zatrudnionej na 1/4 etatu z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności za cały rok, przy czym pracownik ten posiada pełny wymiar urlopu, czy poprawne jest wyliczenie: 208x0,25=52 godz. oraz dodatkowy urlop rehabilitacyjny 70x0,25=17,5 godz
przewodnick / 2008-02-26 21:09 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
"Oddajesz" tyle godzin ile wynosi Twoja dniówka - 6. Wymiar urlopu liczony jest w następujący sposób (zakładamy, że przysługuje Tobie 26 dni):

Pełen etat - 26 dni po 8 godzin
3/4 etatu - 26 dni po 6 godzin
1/2 etatu - 26 dni po 4 godziny

itd.
urlopowiczka / 77.91.45.* / 2008-02-28 09:07
Ok Dziękuję za odpowiedż, ale mam jeszcze pytanie.Ile godzin urlopu powinnam otrzymać za 2007 rok (mam pełen wymiar urlopu) jeśli pracowałam od 13 lutrgo?
przewodnick / 2008-02-28 21:10 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
Ile dni urlopu przysługiwało Pani w całym 2007 roku - 26 dni ?
urlopowiczka / 77.91.45.* / 2008-03-04 17:00
Mój wymiar urlopu , to 26 dni. Pracowałam od 13 lutrgo 2007 roku (obecnie nadal pracuję w tej firmie).Przypominam, że pracuję na 3/4 etatu.Ponawiam pytanie ile urlopu nalezy mi sie za 2007 rok.???
przewodnick / 2008-03-05 15:41 / portfel / Uznany Gracz Giełdowy
Z moich wyliczeń wynika, że 23 dni.
malgonia / 83.29.226.* / 2008-03-17 13:35
26 dni : 4= 6,5 * 3 = 19,5 tj. 20 dni urlopu x 8 godzin= 160 godzin za cały rok
20 dni :12 miesięcy = 1,666 tj.
Pani pracowała 11 miesięcy w 2007 więc nie 20 dni lecz 18 dni tj. 144 godz
kazek6061 / 83.12.77.* / 2008-03-18 19:31
Witam,
W 2007 roku pracowałaś 11 miesięcy.
Urlop 26:12=2,166
2,166 x 11=23,8
Przysługuje Tobie 24 dni robocze urlopu(24x6godzin) = 144godziny
Pozdrawiam, życzę miłego wypoczynku.
skomentuj

Najnowsze wpisy