!@#$
/ 83.7.20.* / 2010-06-16 10:28
Mam nadzieję, że to sarkazm. Jeżeli faktycznie, to po raz pierwszy jestem zmuszony przyznać Ci rację. Teraz już za późno na negocjacje, a tym bardziej na wycofywanie się. Sam teraz widzisz co narobił Twój idol Komorowski. Teraz jedyne rosądne, co nam przypada w udziale, to natychmiastowa akcja odwetowa zmasowanym ostrzałem, a nie pojedynczymi p************** z rkmu czy granatem jak to do tej pory wojska NATO robiły. Z tym, że musi być to TERAZ, gdyż:
1) Talibowie muszą wiedzieć ZA CO, bo potem NATO musiałoby się gęsto tłumaczyć, tym bardziej ża akurat mamy szum wokół złóż afgańskich;
2) teraz jest najlepsza okazja na zaskoczenie Talibów, oni się tego nie spodziewają po tym, co usłyszeli od Komorowskiego i innych patałachów jego pokroju;
3) Bądźmy słowni. Jak już zadeklarowaliśmy powstrzymywanie fali terroryzmu na świecie, to teraz co? Jak nie idzie tak jak miało iść to głowa w piasek?
4) Najważniejsze! W koncu to sprawa honoru POLACY! Zginęli nasi rodacy a my mamy to puścić płazem?Jak my nie będziemy szanowali sami siebie, to inni też nie będą nas szanowali, a Talibowie to już na pewno nie.
Jest jednak pewien problem: Czy sojusz NATO jest zainteresowany takim rozwiązaniem sprawy (bo nie wierzę, żeby w ogóle nie wziął pod uwagę takiej opcji) czy dalej chce występować tylko w roli straszaka stacjonując tylko.