Oszołomowaty
/ 89.229.238.* / 2011-03-06 15:36
Panie Winnicki! Po przeczytaniu fragmentu "...Po pierwsze, obok cen liczą się przecież dochody. Jeśli te rosną szybciej niż ceny, to żyje nam się lepiej! I tak jest dotychczas w polskiej gospodarce...." moja szczęka uderzyła o stół. Boli do tej pory. Ja rozumiem, że panu POpaprańcy w POmatrixie płaca niezłe pieniążki za te p******* wypisywane tutaj regularnie, domyślam się, ze chodzi panu o wzrost emerytury Jaruzela, Wałesy czy Kwaśniewskiego. Pisze pan również o wzroście pensji Sobiesiakówi im podobnych zapewne. Ale to tylko establishment z pana pokolenie - squrwysyny, które ten kraj doprowadziły do takiego "rozkwitu" jaki obserwujemy obecnie. Lepiej pisz pan dalej paszkwile na Kaczyńskiego - w tym jest pan najlepszy a i przynajmniej nie będzie robił z siebie błazna pisząc o rzeczywistości 90% Polaków, o której nie masz pan kompletnie pojęcia ....
A Rumunia, Panie Winiecki właśnie nas wyprzedza i tempie ekspresowym i za chwile będziemy oglądali jej tyłek. Nie wiem czy Pan wie, ale w tej ośmieszanej Rumuni 60% energii pochodzi z własnych (!!) 3 elektrowni atomowych (dwie następne w planach, a rzad rumuński wziął sie za finanse publiczne waląc cieciami głównie w biurokracje (ciecie w ensjach budżetówki do 25% w zeszłym roku a w tym 15%). Starając się nie ruszać tych najbiedniejszych.Może podda Pan analizie porównawczej Pana kochaną PO ? Nie czas czasami juz?