Xporferus
/ .* / 2005-09-21 14:32
Przepraszam. Nie zrozumieliśmy się chyba. Pan Tusk, na przykład, jako jeden z przywódców KLD miał juz możność wpływania na nasze życie. Przypomnę, że ugrupowanie, o którym wspomniałem, określało siebie jako liberalne. Ico? I oczywiście, już w bezpośredniej styczności z korytem... wprowadzili kolejne regulacje państwowe ze zwiększeniem haraczy na czele (sic!). Pan Rokita (druga sztandarowa postać) ma w ogóle bardzo urozmaicony życiorys polityczny po 89 roku, ale zawsze związany z działalnością opłacaną z naszych podatków i o często zmienianych ,,zasadach" postępowania ... hm. PiS przynajmniej nie udaje ,,wolnościowców" i jest konsekwentnie ,,socpaństwowotwórczy" = ,,państwo" w wiekszości obszarów życia wie lepiej np. od Pana co jest dla Pana dobre, głowami opłacanych z podatku przedstawicieli. Niestety rozwiązania socjalistyczne są mi nie po drodze... O takich ,,tworach" jak SLD nie wspominam, bo czegóż miałbym sie po nich spodziewać... od 1989 roku nie mam złudzeń.... Twierdzę tylko, że głosowanie na POPIS, czyli ludzi, o których duzo wiemy z doświadczenia, przez obywatelii, którzy chcą uwalniania rynku i, ogólniej, kapitalizmu jest oparte o jakąś ułudę lub/i średnioracjonalne nadzieje, podsycane zresztą przez massmedia. Ja przynajmniej zagłosuję, zgodnie z tym co napisałem w pierwszym poscie wątku, na jeszcze budzących nadzieję, konsekwentnych i nie ubrudzonych ,,władzą"... Pozdrawiam