Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Aryzta wzmocni pozycję w Polsce dzięki połączeniu z Fornetti

0
Podziel się:
Aryzta wzmocni pozycję w Polsce dzięki połączeniu z Fornetti

Aryzta rozpoczęła proces integracji z Grupą Fornetti w Europie Centralnej. Dzięki uzyskaniu efektu synergii wynikającego z połączenia doświadczeń obu zespołów oraz zakładów produkcyjnych Aryzta zakłada znaczące przyspieszenie rozwoju na rynku polskim, poinformowała firma.

Nowym dyrektorem naczelnym oddziału Aryzta na Europę Środkową i Wschodnią został Sebastian Gooding - były dyrektor zarządzający Grupą Fornetti. Natomiast polskim oddziałem będzie zarządzał Waldemar Topolski, który uprzednio nadzorował działanie części podmiotów Aryzta w Polsce, podano także.

"Finalizacja połączenia tak dużych podmiotów to ogromna szansa i duży potencjał do wzrostu na rynku Europy Środkowo-Wschodniej. Naszym celem jest osiągnięcie maksymalnego zasięgu i sprostanie wszystkim oczekiwaniom naszych partnerów i klientów dzięki doświadczonej kadrze i nowoczesnym zakładom produkcyjnym" - powiedział Gooding, cytowany w komunikacie.

Firma zamierza wzmocnić pozycję jako głównego dostawcy mrożonych produktów piekarniczych, m.in. dzięki nowym kanałom sprzedaży, podano również.

"Będziemy zacieśniać współpracę z dotychczasowymi klientami, ale także rozbudowywać sieć sprzedaży w oparciu o potencjał grupy. W tym celu stawiamy na sprawdzonych liderów doskonale znających lokalne uwarunkowania. Jestem przekonany, że powierzenie lokalnego kierownictwa Waldemarowi Topolskiemu - który doskonale zna polski rynek - zaowocuje sukcesami i dalszym rozwojem grupy w tak ważnym dla nas kraju, jakim jest Polska" - dodał Gooding.

Aryzta AG jest drugim co do wielkości producentem produktów piekarniczych na świecie. Grupa ma pozycję lidera w sektorze pieczywa mrożonego - jest globalnym dostawcą pieczywa do gastronomii, handlu detalicznego i restauracji szybkiej obsługi.

giełda
wiadomości
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
ISBnews
KOMENTARZE
(0)