Jedzenie – Wszystkie wiadomościFood trucki z nadzieją wchodzą w nowy sezon. "Ludzie przychodzą masowo"Poprzedni rok nie był dla branży foodtruckowej łaskawy. Wielu właścicieli musiało zawiesić lub zamknąć biznes. Jednak w tym roku szykuje się...09.05.2021 6:24•Agata WołoszynPowstaną nowe oznaczenia na opakowaniach? Trwają rozmowy. Chodzi o informowanie o śladzie węglowymW Unii Europejskiej trwają rozmowy na temat ewentualnego wprowadzenia nowego oznaczenia na opakowaniach m.in. żywności. Chodzi o informowanie o...14.03.2021 15:45•Agata WołoszynZakupy? To wcale nie jest takie proste. Oto 5 najczęściej "podrabianych" produktów spożywczychSer? Nie, to produkt "seropodobny". Ocet balsamiczny? Tak, ale barwiony karmelem. A kawa? Kawy zawiera 10 proc., reszta to typowa "zbożówka". Zakupy...06.03.2021 14:29•Agata WołoszynEkologiczna żywność najszybciej rosnącym segmentem rynku w PolsceŻywność ekologiczna to najszybciej rosnący segment rynku w Polsce, również w czasie pandemii - wskazuje ekspertka żywieniowa Sylwia Krupa.26.12.2020 14:08•OPMAż 5 mln ton. Tyle żywności marnujemy tylko w ciągu rokuBlisko 5 mln ton żywności marnujemy rocznie w Polsce. W dużej mierze to wina klientów sklepów spożywczych i supermarketów. Aż 60 proc. wyrzucanej...30.11.2020 12:07•Natalia KurpiewskaKupiłeś te buraczki? Wyrzuć natychmiast. Szkło, pleśń, szkodnikiGłówny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed popularnymi gotowanymi buraczkami. Badania wykazały, że znajdują się w nich kawałki szkła, ale również...05.10.2020 17:51•Jakub CeglarzŻywność drożeje. Ekspert: nie mam dobrych wieści- Żywność w czerwcu podrożała o 5,8 proc. w porównaniu z ubiegłym rokiem - mówi w programie "Newsroom" Wirtualnej Polski Jakub Olipra, analityk Credit...02.07.2020 15:57•Mateusz RatajczakUOKiK zajmie się dostawcami jedzenia. Pobierają za duże prowizje?Nawet 37 proc. ceny płaconej za jedzenie dostarczane przez aplikacje jak Uber Eats, Wolt czy Glovo to prowizja. Restauratorzy się skarżą, a...08.05.2020 9:52•Paweł OrlikowskiBezpieczne dowozy - jak zadbać o swoje bezpieczeństwo przy dostawie jedzenia z restauracji? #bezpiecznedowozyCała branża gastronomiczna w związku z pandemią znalazła się w bardzo trudnej sytuacji. Dowozy i wynosy to w tej chwili jedyne źródła przychodu dla...14.04.2020 17:31•MAT. SPONSOROWANYSprzedaż na wynos nie ratuje restauracji. Wiele czasowo się zamknęło, ale nie ma pewności, że wrócąSprzedaż jedzenia na wynos w żaden sposób nie rekompensuje braku wpływów z zamkniętych lokali. Dla większości lokali to zawsze i tak był tylko dodatek...09.04.2020 8:09•Martyna KośkaMarnowanie żywności. 1 marca wchodzi nowe prawo, posypią się karyNadchodzi zmiana przepisów dotycząca marnowania żywności. Od 1 marca sklepy muszą oddawać jedzenie specjalnym organizacjom, zamiast je wyrzucać. Jeśli...28.02.2020 16:29•Paweł OrlikowskiRynek spożywczy. Coraz więcej Polaków rezygnuje z mięsaMilion osób w naszym kraju nie je już mięsa, a dwa miliony planują ten krok. Kolejne miliony ograniczają spożycie. To zmieni cały polski rynek...02.10.2019 7:22•Tomasz SąsiadaDroga żywność? Będzie drożej i to już jesieniąJesień się zbliża, a z nią kolejne podwyżki. Wzrosną ceny mięsa, mleka czy jajek - analitycy nie mają wątpliwości i tłumaczą, co wpływa na drożyznę. 06.08.2019 7:09•Paweł OrlikowskiCeny wieprzowiny w górę, drenują portfele PolakówSchab w czerwcu (w porównaniu z majem) zdrożał o 34 proc., a od początku roku aż o 47 proc. To odbija się na cenach w sklepach, cieszą się jedynie...11.07.2019 7:24•Paweł OrlikowskiPoprzednia strona1...45678...11Następna strona