2014-10-03Szybko, dużo i tanio. Sukces fast foodów.
(...) . Oglądamy wszędzie pięknie obrobione zdjęcia świeżych i puszystych bułek, okraszonych ziarnem, w których umieszczone są świeże, pięknie wypieczone kotlety ze świeżej(jak twierdzą sieci) wołowiny przybranej (...)2014-10-01Żyto hybrydowe - jak je pielęgnować
(...) produktywności kłosa (większa ilość ziaren w kłosie w porównaniu do odmian populacyjnych), oraz wysokiej masie tysiąca nasion sprawia, że plony są około 20 % wyższe niż plony odmian żyta tradycyjnego. Praktycznie (...)2014-09-30Socjolog: coraz więcej polskich katolików praktykuje "po swojemu"
(...) w tym samym wieku. "Tutaj widzimy ziarno szykującej się w Polsce za 20-30 lat rewolucji w dziedzinie praktyk religijnych" - prognozuje badaczka z UJ. Jej zdaniem, zmiany w tej sferze zachodzą na ogół powoli (...)2014-09-28Większe zbiory zbóż, niższe ceny skupu
(...) , jęczmienie browarne wykazują m.in. słabszą gęstość ziarna. Natomiast pszenica w dużej mierze jest skupowana jako paszowa. To wszystko wpływa niekorzystnie na ceny zbóż. Według Hołdy w porównaniu z 2013 rokiem (...)2014-09-27Kolorowa śniadaniówka, plasterek ogórka wycięty w kształt serduszka, pomidorki koktajlowe. Zobacz, co [iWoman]
(...) dostać batonik, szukajmy tych zbożowych, z pełnego ziarna, ale nie za często. Słodycze powinny być spożywane sporadycznie, ponieważ zawierają cukry proste sprzyjające rozwojowi próchnicy. Jeśli w sklepiku (...)2014-09-25Obniżyły się ceny zbóż – dlaczego?
(...) W przeciągu tygodnia we wszystkich badanych przez nas punktach skupu zbóż ceny ziarna spadły. Co jest tego przyczyną? Potaniały wszystkie gatunki, począwszy od pszenicy po owies. Pszenica (...)2014-09-24Długie przeżuwanie, krwiste talerze lub rozciąganie żołądka przed obiadem. Dietetycy zdradzają, jak oszukać [MenStream]
(...) 120% Krakersy 127% Frytki 116% Makaron 119% Brązowy ryż 132% Biały ryż 138% Chleb z ziarnami 154% Chleb razowy 157% Makaron razowy 188% Ziemniaki gotowane 323% Na następnej stronie (...)2014-09-23GUS oszacował tegoroczne zbiory zbóż
(...) GUS są wyższe. Zdaniem analityków plony kukurydzy uprawianej na ziarno wyniosą średnio 66,4 dt/ha, powierzchnia uprawy oceniania jest na ok. 685,5 tys. ha, a więc zbiory na ok. 4,6 mln t czytaj więcej (...)2014-09-22Pszczelarze z Ontario idą na wojnę z chemicznymi koncernami
(...) wymierania pszczół. Niemniej jednak do ziarna sprzedawanego farmerom do zasiewów dodawać zaczęto specjalną substancję która ogranicza pylenie. Dziś trudno określić, z jakimi argumentami pójdą do sądu koncerny (...)2014-09-22Sprawdź, jak najlepiej przygotować zdrowe śniadanie [iWoman]
(...) chce dostać batonik, szukajmy tych zbożowych, z pełnego ziarna, ale nie za często. Słodycze powinny być spożywane sporadycznie, ponieważ zawierają cukry proste sprzyjające rozwojowi próchnicy (...)2014-09-18Złomy kukurydzy - efekt żerowania omacnicy prosowianki
(...) najgroźniejszy szkodnik kukurydzy. Z roku na rok nabiera na znaczeniu, w zeszłym sezonie wyrządziła naprawdę dużo szkód, głównie w uprawach na ziarno i wszystko wskazuje na to, że i w tym roku będzie podobnie (...)2014-09-18Zaprawy do zaprawiania pszenicy ozimej
(...) z nich na kilka patogenów jednocześnie. Pojedyncze dostępne zaprawy na rynku mogą również ograniczać rozwój septoriozy oraz mączniaka prawdziwego. Do zaprawiania ziarna pszenicy ozimej można zastosować następujące (...)2014-09-17Dieta piwna istnieje! Oto dowody, że piwo jest zdrowe i nie tuczy, jeśli tylko będziesz się trzymał zasad [MenStream]
(...) z niezmielonych ziaren - po fermentacji całości powstawał kwaśnawy trunek podobny do piwa. Również dzisiejsze piwo może być źródłem witamin A, E, B, C, B i PP. - Może, bo nie każde piwo ma zawiera (...)2014-09-17Dowiedz się, jak zachęcić dziecko do jedzenia w szkole [iWoman]
(...) z ziarnami. Kanapki dla dziecka można posmarować dobrej jakości współczesnymi miękkimi margarynami, których głównym składnikiem są oleje roślinne – źródło „dobrych” tłuszczów niezbędnych (...)2014-09-15Pierwsza pasza dla prosiąt
(...) zawierać ziarna zbóż poddane obróbce termicznej (ekstruzja, ekspandowanie), a część energii powinna pochodzić z produktów pochodzenia mlecznego oraz tłuszczu. Zaleca się by oprócz białka sojowego, zawierała (...)wstecz | 21| 22| 23| 24| 25| 26| 27| 28| 29| 30| ... 35 | dalej |