Na skróty

OVB Allfinance

skomentuj
Bartek887 / 217.153.60.* / 2008-07-24 09:53
Ostatnio miałem kontakt z przedstawicielem OVB Allfinanz, który namawiał mnie do podpisania
umowy z nimi co było jednoznaczne z wyrażeniem zgody na zarządzanie moim kapitałem
zgromadzonym na koncie OFE. Z tego co wiem nie jest taka sytuacja mozliwa. W takim razie do
czego zobowiązywała umowa, którą mi podsuwali?
Zdaje się, że to jacys naciągacze...
prosze o rade!
Wyświetlaj:
ja313 / 217.98.20.* / 2012-04-17 10:49
A teraz poczytajcie co Was czeka jak odejdziecie od OVB http://forumprawne.org/dyskusja-ogolna/185813-firma-ovb-pomozcie.html
bhjd / 89.230.102.* / 2012-01-17 17:15
zwykli naciągacze różnią się tym, że nie mają umowy za pierwszym razem bo by zniechęcili to dają ja na drugim spotkaniu.
autorr.. / 212.160.172.* / 2011-09-03 09:18
Witam wszystkich! Ja również zaczynam właściwie badam narazie firmę OVB. I widze że firma OVB robi duży PR sobie. Na rozmowie z doradzcą w pierszej minucie mega dużo informacji typu: po 3 miesiącach kierownik / po kolejnych 3 miesiącach dyrektor regionalny.
No i zarobki oczywiście zależy to ode mnie ale przy minimum wysiłku 6 tysięcy MINIMUM. Po ok 6 miesiącach 10-12 tysięcy siedzę w domu przed TV i ludzie na mnie pracują :)

Jak dla mnie typowa piramida...złap klienta on poda Tobie kolejnych 5 nowych klientów i tak w kółko. A Pan Heniu promuje swoją firmę i sowje chamstow i ignorancję na różnych forach :(( wystarczy prześledzić trochę stronki i fora i okaże się że taka duża firma OVB istniejąca od 1970 roku itp itd nie ma swoich biur z doradztwem ta jak np OPENFINANCE tylko "doradca" jeździ po ludziach i łapie się znajomego-znajomych znajomego itp itd.? Dziwne młodzi doradzcy po 19-21 lat co to za doradca!!?? Podchodzę do tego sceptycznie muszę napewno zwrócić uwagę na to co jest w umowie zapisane i szczegóły umów z klientami żeby mnie nikt nie gonił za to że pieniądze przepadły gdzieś. Choć nie mam wyklształcenia ekonomicznego/finansowego osobiście nie wyobrażam siebie doradzającego klientom jak ulokować ich pieniądze po tygodniowym szkoleniu!!!?

Zobaczymy co to jest to OVB ...
aga_zaba / 91.222.118.* / 2012-03-11 23:28
co do biur OVB, to pomyśl logicznie dlaczego nie mają takich jak OPEN F*******... iura które ma OVB wymagają o wiele mniej nakładów finansowych niż biura Open F******... A na kogo są zrzucane koszta za prowadzenie takich biur...? Na klientów oczywiście, a i Ty mniej przez to zarobisz... Kto chciałby żeby obciążano go niepotrzebnymi kosztami... Ja np wolę byc klientem OVB niż OPEN F******... Proste i logiczne, wystarczy się zastanowić i nie pisać herezji...
eme / 77.253.33.* / 2011-10-22 21:02
Autor święta racja:)Szacun:)Ja w finansach od ok 20 lat i podzielam twoje opinie:)
chmur / 89.75.123.* / 2011-10-13 08:40
Witam
Jeśli chodzi o karierę w OVB to może kierownik nie po 3 miesiącach ale po pół roku owszem. Kolejne strzeble możliwe dopiero po roku. Praca jak każda inna. Faktycznie jeśli się chce zarabiać kokosy to trzeba się narobić, ale czy kiedykolwiek było inaczej? To też wszystko zależy od tego do jakiego biura się trafi.
Acha tak na marginesie, żeby pracować w OVB to nie trzeba ponosić żadnych kosztów, przynajmniej w biurze w Krakowie na Karmelickiej :)
mewik / 195.238.227.* / 2010-11-26 08:37
zdecydowanie odradzam OVB !
będziesz na samym dole piramidy, a po około roku, kiedy "wyssają z Ciebie" wszystkie Twoje kontakty-zrezygnują ze "współpracy". Śmieszne prowizje. Warto współpracować bezpośrednio z firmami sprzedając ich produkty.
Te chwyty z awansem w krótkim czasie bez kwalifikacji i wykształcenia to bzdura, przyciągają w ten sposób naiwniaków.
aga_zaba / 91.222.118.* / 2012-03-11 23:32
do tego żeby bezpośrednio pracowac z firmami tżeba byc licencjonowanym doradcą, a i odpowiedzialnosc jest o wiele większa, bo jestes związany konkretną umową...
Monika111111111 / 62.87.174.* / 2011-10-22 20:00
Witam, tak czytam i nie mogę uwierzyć w to co tu wypisujecie. Praca w firmie OVB to przedsięwzięcie na całe życie, jak ktoś zamierzał tu pracować przez rok czy dwa to szkoda waszego czsu i waszego przełożonego. W tej pracy trzeba się zaangażować na maksa, poza tym większość profitów zbiera się po 2 przepracowanych latach!! Poza tym nawiązuje do wypowiedzi, że prowizje są małe- większej bzdury nie słyszałam - prowizje są najwyższe w Polsce w tego typie branży!!! Poza tym jak ktoś śmie nazywać się się doradcą finansowym to to jest przesada. Po to jest w każdym państwie UE (w którym działa firma OVB) dział analiz w którym pracują najlepsi specjaliści i to oni stwierdzają gdzie klienci mają inwestować swoje pieniądze a nie przedstawiciel firmy!! Ktoś popracował dwa miesiące i śmie nazywać się doradcą finansowym. Wszyscy pracownicy to reprezentanci firmy oraz kadra kierownicza, która głównie kieruje ludźmi i prowadzi doradztwa- ale to nie ona decyduje co proponujemy dla klienta tylko ci na górze którzy wiedzą co jest w danym momencie najlepszego na rynku. Poza tym Produkty jakimi operuje firma OVB są najlepsze na rynku!!! Ito jest karta atu w naszych rękach. Pozdrawiam wszystkich pracowników firmy OVB Kierownik oddziału Braniewo
AniaOVB / 178.36.61.* / 2012-01-17 18:00
zgadzam sie z ta wypowiedzia,malo tego uwazam ze jak zostanie sie w tej firmie,przetrwa te zle momenty to mozna wybic sie naprawde wysoko.Nie podoba mi sie nazwa doradca finansowy- ja wole okreslenie "doradca klienta" lub poprostu "posrednik pomiedzy firmami a klientem" :))To nie prawda ze sie podsuwa umowy klientom,oni sami wybieraja to co chca i sa zadowoleni bo nie musza tracic calego dnia na bieganie od firmy do firmy lub bankach i szukac ofert dla siebie.
rafal OVB / 89.78.247.* / 2011-03-21 14:56
tylko ze ovb niema własnycgh produktów :)_
takatam / 91.222.118.* / 2012-03-11 23:35
no właśnie... nie ma, bo celem firmy nie jest wpychanie czego popadnie klientowi tylko doradztwo.. Pracownik OVB ma taką samą prowizję niezależnie od tego co poleci klientowi...
Monika111111111 / 62.87.174.* / 2011-10-22 20:04
Firma OVB posiada produkty znanych firm na wyłączość, produkty te nie dostaniesz za pośrednictwem danej firmy tylko przez OVB.
Heniu OVB / 85.31.248.* / 2010-11-22 02:29
Witam wszystkich klientów i pracowników OVB!
A więc... OVB jest największym pośrednikiem finansowym w Europie.
Działa w 14 krajach Europy. Firma powstała w Niemczech w 1970 roku a w Polsce jest od 1993 roku.
Jeśli chodzi o firmy pośrednictwa finansowego OVB powstała jako pierwsza w Europie a co za tym idzie jest najstarsza czyli ma największe doświadczenie
. Jest także największa jeśli chodzi o tego typu firmy a co najważniejsze jest Obiektywna i bezkonkurencyjna.

Więcej info tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=B59x_G73_9Q&fe ature=related

Anegdota dla co niektórych idiotów negatywnie piszących na forum:
Nie jest tak idioci że nowi pracownicy sami dobierają produkty dla klientów! Otóż od tego jest Dział Analiz i Ekspertyz (w PL jest w Wawie na ul. Rydygiera) gdzie pracują ekonomiści, prawnicy i finansiści i nic innego nie robią jak badają cały rynek finansowy wybierając z niego Najlepsze i Najbardziej sprawdzone produkty a następnie przesyłają informacje
do biur Dyrekcji Krajowych a Ci informują resztę współpracowników o produktach. Do tego jest cała masa szkoleń (dodam że bezpłatnych w przeciwieństwie do innych firm).

Chcecie więcej - o zarobkach, warunkach, pracy itp.? Ależ proszę! :
http://w554.wrzuta.pl/audio/7tkWEDxHzYL/ovb_t ribute_calosc

" Bo uczciwe pieniądze czystych rąk nie brudzą a ponad tym świadomość Pomagania ludziom"

"Chciałbyś mnie na czymś złapać? Ja zapytam Ciebie - Na czym? Chyba jesteś zazdrosny o tą moja opcję pracy! Bywają tacy którym tu się Nie Udało, śmieją się z naszej pracy, wyśmiewają całość. Ale kto na tym wyjdzie lepiej to okaże się za chwile, Kto tu jednak klepie biedę, kto tu jest debilem?!"

A więc jak myślicie ... kto pisze te poje**ne negatywy hm?
Tak macie racje - oczywiście że takie osły którzy nie umieli pracować i się im nie udało a teraz hop na forum i piszą negatywy! Ha! Jak myślicie kto jeszcze? Oczywiście że konkurencja ;] a co niby innego mogą jeśli nie dorastają do pięt dla OVB ... zostaje tylko hop na forum i oczernianie konkurencji... Ha! Idiotyzm!

A więc dobra rada: Idioci piszący negatywy zamknijcie się i nic nie piszcie bo jak wam tu się nie udało to poszukajcie innej pracy a nie z zazdrości piszecie takie rzeczy!
Konkurencja? Też nic wam to nie da że będziecie pisali takie głupoty!
Ktoś stracił pieniądze przez OVB? Ha! a to akurat nie możliwe a wiecie dlaczego? Trzeba się posłuchać pracownika OVB i poczytać Ogólne Warunki Umowy a nie na własną rękę działać!

Czyżby to wystarczyło? Ależ nie bo przecież i tak idioci będą pisać negatywy... Dlaczego? Bo to idioci ;] ha!
Proponowałbym Zamknięcie tematu!
Szkoda że nikt na pierwszej stronie nie napisał tego co ja ...

ODP na pytanie w temacie: OCZYWIŚCIE ŻE WARTO!!!
Powyższe 2 linki to za mało? Ależ proszę - kolejne (tak dobrzy pracownicy są wynagradzani) :

http://www.youtube.com/watch?v=WpHsmpZl09E
http://www.youtube.com/watch?v=b2NJ-Cjul9o&fe ature=related

Podoba się? Znam osobiście niektóre osoby z tych filmików więc tak jest na prawdę!

Zarobki? Ile można zarabiać? Ha! Pytanie na co to wydawać
Nie ma górnego limitu zarobków - to zależy od tego jak i ile będziesz pracować...
5 000zł, 10 000zł? czy może 50 000 a nawet 100 000zł? Oczywiście na Miesiąc... TAK to jak najbardziej realne bo znam takie osoby...
Na początku mało w to wierzyłem, wydawało mi się to zbyt kolorowe by było prawdziwe... Ale? Pracuje w tej firmie, znam wiele osób których prowizja miesięczna jest powyżej 30 000 zł / miesiąc. Tak!

Dojść na najwyższe stanowisko - Dyrektora Krajowego? Jak najbardziej jest to realne... Przy dobrej pracy w zaledwie 6lat
hmm... w jakiej innej firmie po 6latach zajdziesz na szczyt a pensja miesięczna będzie w wysokości 80 000zł?

Polecam tą firmę dla kumatych ludzi

Dziękuję Wszystkim moim Przełożonym!
Pozdrawiam Wszystkich Pracowników OVB!
Pozdrawiam Dyrekcję Krajową z Wrocławia!
Pozdrawiam klientów OVB - mądry wybór

OVB is my life!
Powered by Heniu OVB!
ylka / 84.10.160.* / 2012-03-14 22:16
pracowałam zwykli oszuści kłamcy wiszą mi pieniądze od roku skur**** nigdy tam nie pracuj i nigdy nie bierz nic
Gruza / 83.27.49.* / 2011-12-17 13:24
A kultura OVB taka jak Twoja?

Ludzi, których nie znasz nazywasz idiotami?
To gratuluję OVB współpracowników.
Carpenter / 89.79.126.* / 2011-11-13 16:33
Potwierdzam! Heniu Rulez! Zapraszam "panów" z forum do konfrontacji w cztery oczy. Zobaczymy kto ma wiedze, kompetencje i przede wszystkim jaja... !
mewik / 195.238.227.* / 2010-11-26 08:39
... no i to właśnie jest przykład poziomu intelektualnego pracownika OVB
ŻAL
aga_Zaba / 91.222.118.* / 2012-03-11 23:52
no właśnie to jest poziom jakiego ty tylko możesz pozazdrościć. Pracownicy OVB są z najwyższej półki i dobrze wyszkoleni.. Ale jak znajdzie się ktoś taki jak Ty, który sypie stekiem bzdur pod adresem firmy, to normalne, że każdy pracownik który w OVB zarabia, z firmą się utożsamia się zdenerwuje, no bo jak można słuchać takich bzdur.. Zapraszam do firmy wszystkich tych którzy narzekają bo gdzieś tam coś słyszeli, a tak naprawdę nie mają o firmie pojęcia. Sami się przekonajcie jakie są możliwości i jak ludzie zarabiają.. No chyba że już wylecieliście z powodu lenistwa, albo nie wyparzonej buzi..:) Bo tylko za to tam się wylatuje.. A narzekać będzie każdy komu nie chciało się pracować, albo nie umiał, byle tylko nie brać odpowiedzialności na siebie za to że "znowu mi w firmie nie wyszło".. Pozdrawiam wszystkich narzekających i zapraszam do współpracy raz jeszcze.. :) najlepiej samemu się przekonać.. Ostrzegam tylko, leniuchom wstęp wzbroniony... :)
niezapominajka33 / 2011-02-23 12:27
żal, rozgoryczenie, politowanie. to czuję jak czytam te wszystkie komentarze o firmie ovb. Wszyscy uczymy się na błędach, ale jeżeli mogę kogoś ostrzec przed tą firmą, to właśnie to robię.
A tak na marginesie, mi też mówili, że jest Dział Analiz i Ekspertyz. Jak sie okazuję, pięknie brzmiąca nazwa. Tylko nazwa, bo niczego takiego nie ma., chyba że w wirtualnej rzeczywistości. Jeszcze raz żal....
Anty OVB / 83.21.171.* / 2009-11-28 15:21
Po raz pierwszy z OVB spotkałem się dwa lata temu kiedy znajomy zaczął tam prace i na start umawiał się z znajomymi na analizy finansowe. Wtedy też zainteresowałem się długo terminowym zarabianiem i z żoną postanowiliśmy zacząć oszczędzać po 300zł miesięcznie za pośrednictwem OVB. Znajomy wtedy pracował w firmie około 2 miesięcy więc jego znajomość tematu była nikła dlatego zaczyna się od kolegów, rodziny poniewarz nie trzeba budować zaufania "gdzie znajomy, rodzina by mnie oszukał". Proponował bezpieczny zysk w skali ok 12% rocznie "żaden z banków nie ma tak dobrej lokaty", jeden z warunków to oszczędzać minimum 3 lata ale astronomiczne sumy jakie moglibyśmy mieć zaczynały się dopiero po 20 roku oszczędności "kolega wyliczał wszystko za pomocą wspaniałego programu zbudowanego w exelu" wiecie jak to jest jak młode małżeństwo które jeszcze nic nie ma otrzymuje wizje że za 20 lat będzie mieszkać w własnej willi:). Ale przechodząc do sedna sprawy zaczeliśmy oszczędzać, minął rok czyli wpłaciliśmy 12 x 300zł więc prosty rachunek powinno być 3600zł, jednak po roku otrzymałem bilans od OVB i na moim koncie znajdowało się 2700zł! A więc zamiast zarobić 12% w skali roku czyli mieć na koncie 3842,76 to straciłem 900zł! Czyli aż 25% wpłaconej kwoty! Więc postanowiłe w wielkiej złości skontaktować się z znajomym który rok temu obiecywał mi te wielkie zyski aby mi to wytłumaczył, nadmienię iż po roku czasu znajomy w piramidce został już dyrektorem okręgowym, strasznie szybki rozwój osób kompletnie nie wykrztałconych w kierunku ekonomicznym. Znajomy jako już profesjonalista w praniu mózgu powedział mi iż właśnie na tym polega długoterminowe oszczędzanie, jako iż sam piore mózgi innym osobom gdyż jestem akwizytorem "nie OVB" sprzedaje realny produkt choć równierz nie wart swojej ceny:) ale jakoś mi to nie pasowało gdyż cały czas brakowało mi tych 900zł i prostym wyliczeniem wyszło mi iż w ciągu 20 lat zamiast zarobić kokosy i siedzieć na Teneryfie stracę 18000zł! Ale jak już wdepnołem w to gów** to przez 3 lata trzeba wpłacać a więc wybrałem mniejsze zło trudno po 3 latach strace 2700zł. Wpłacałem nadal, zawsze po wpłacie otrzymywałem SMS z info dziękujemy za wpłatę itd.. po 3 kolejnych miesiącach tego SMS-a nie otrzymałem wiec zadzwoniłem do siedziby firmy która obsługiwała moją "lokatę" i otrzymałe informację od przemiłej Pani iż lokata nie istniej, została zamknięta a pieniądze przepadły! Dostałem szału bo własnie straciłem 3600zł lecz nie kontaktowałe się z kolegą gdyż bałem się iż nabije go na widły i spalę na stosie. Po czasie doszło do spotkania i wytłumaczył mi iż nie dokonałem jakiejś podwyrzki składki po 12 miesiącach dlatego została zamknięta a pieniądze są więc mam być spokojny i nadal wpłacać, nie trzymało mi się to kupy i nie wpłacam do dziś a 3600zł poszło sie j****. Mam nadzeje iż ludzie którzy założyli dopiero co lokate zrezygnują zanim stracą więcej kasy! Akwizytorzy będą wam mydlić oczy gdyż mają od tego prowizje i to nie małą! A jak rezygnujecie do roku to mają storno, tu klint się nie liczy ważne aby w ciągu roku nie zrezygnował! Po tej widomości jeśli ktoś wytrwał do końca będzie się bronił i chronił swoją sektę OVB a prosiłbym tylko o logiczne wytłumaczenie kilku spraw:
1. Przedstawiciel OVB po 2tygodniach szkoleń jest zdolny do doradztwa finansowego! Wykształcenie średnie brak kierunku ekonomicznego lub jakiego kolwiek związanego z zakresem działań OVB! Czy może on być osobą kompetentą? Skoro przedstawiciel szanującego się ubezpieczyciela lub banku musi mieć wyższe wykrztałcenie kierunkowe!
2. Czy w szanującej się firmie o ugruntowanej pozycji na rynku jak reklamuje się OVB na stanowisku kierownika zasiada się po 3 miesiącach a derektorem zostaje się po roku czasu z wykrztałceniem średnim ogólnokrztałconcym?
3. Czy w OVB liczy się wiedza na tematy związane z Bankwościa i finansami jak i OFE itd.. czy może to żeby jak najszybciej zbudować struktórę a słowa jak najszybciej równowarzne są z tym że struktóra działa haotycznie kompletnie bez żadnej wiedzy lub przy znikomym szkoleniu wysyłana jest na rynek aby zbajerować i naciągnąć jak najwięcej osób?
4. Dlaczego lokaty zamiast zysków generują straty? Czyżby kwoty z kont klientów w pierwszym roku były sciągane na poczet prowizji przedstawiciela? W pierwszym roku prowizja jest najwyższa gdyż jest za podpisanie umowy w kazdym kolejnym znikoma od kontynuacji lokaty przez każdego klienta!

Przepraszam wszystkich za tekst długości "Mody na Sukces" próbowałe ując wsystko krótko ale i przejrzyście aby ktoś po przeczytaniu tego postu jeśli dopiero co podpisał umowę zdołał z jej zrezygonować jesli oczywiście nie będzie mu szkoda znajomego który własnie zarobił na nim kilka stówek "zależne od kwoty zobowiązania". Ale jak to się mówi jeśli ma się miękki serce to trzeba miec twardą dupę:)
Pozdrawiam
poszukiwacz sensacji / 83.10.64.* / 2012-04-04 14:30
http://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1063589&strona=5

czyżby tekst sponsorowany? proszę spojrzeć na datę publikacji postu i godzinę. szukajcie najdłuższego postu na tej stronie i, O DZIWO! będzie to słowo w słowo co tutaj ;]
dupa blada / 188.45.28.* / 2011-11-11 20:51
Twoje wykrz...yyywyksztalcenie tez pozostawia wiele do zyczenia ;-)
Rafał_77 / 178.181.155.* / 2011-10-11 09:37
i tu po raz kolejny okazało się że nie zawsze warto zaufać znajomemu. Nie dość, że nadużył Pańskiego zaufania, to jeszcze posłał Pana pieniądze w maliny.

i parę odpowiedzi odnośnie Pana zapytań:

ad. 1 po 2 tygodniach pracy w OVB jeśli ktoś nazywa się doradcą- to jest po prostu pyszałkiem i brak mu pokory. W taki krótki czas można się jedynie poprawnie nauczyć rąbać drwa ;-) a nie zarządzać finansami osobistymi Klienta. Trzeba naprawdę wielu lat szkoleń i wiedzy praktycznej, oraz ciągłego samodoskonalenia się w tej branży. Ja zaczynałem od akwizycji OFE dla pewnego PTE, i chcąc się rozwinąć zacząłem pracę w OVB jakieś 3 lata temu i szczerze przyznam, że nawet teraz będąc KOD, po szkoleniach, egzaminach itd. jestem bardzo ostrożny w tej dziedzinie i staram się ważyć słowa które wypowiadam, jeśli chodzi o przyszłość polisy klienta. BO tutaj nie ma pewności, że to co wynika z symulacji będzie do wzięcia. Rynek jest kapryśny i wiele może się zdarzyć. Wolę zaproponować komuś tańszą polisę i bezpieczniejszą, niż taką, na której więcej zarobię. Pytam też co najmniej 2 razy, czy aby na pewno to co prezentuję odpowiada oczekiwaniom klienta. Mało też jakiś "doradca" powie klientowi, że każdą taką umowę może klient do 30 dni rozwiązać bez podania przyczyny i dostanie zwrot składki w 100% (wiadomo- niech klient płaci a prowizja się należy).
Ja ciągle się doszkalam i zdobywam nowe kwalifikacje, żeby mieć szeroką ofertę dla klienta, żeby miał wybór, a nie jak inni "doradcy" mając 3 sztandarowe produkty- dopasują je do każdego i każdej potrzeby- coś tu nie "halo".

na tej stronie zamieściłem ofertę dla osób, które poważnie traktują takie zajęcie:

http://twojczastwojbiznes.blogspot.com/

Ad. 2 Jeśli o te terminy chodzi to TAK, można zostać KOD i BL po 3 miesiącach i po roku, ale to nic nie wartuje, woda sodowa może komuś uderzyć do głowy i może się poczuć że potrafi doradzić, a w rzeczywistości ma dobry bajer i wpędza kolejnych ludzi w maliny. Żeby dobrze doradzić- trzeba mieć obszerną wiedzę i trochę wyobraźni, pomyśleć co by było gdyby i dać taką umowę, dzięki której klient przynajmniej nie straci, jeśli "coś pójdzie nie tak". BO są tu takie polisy że jak klient nagle popadnie w tarapaty finansowe i przestanie płacić to straci swoje pieniążki, ale są też i takie, że można je odzyskać po jakimś czasie. Ale kwestia doradcy- co zaproponuje.
Ja zostałem KOD po 9 miesiącach (jak prawidłowo donoszona ciąża haha) i to była niezła orka a do BL jeszcze daleko chociaż już parę latek mi tu stuknęło. Dalego nie dlatego że jestem jakiś tępy czy mało ambitny- po prostu uważam że jeszcze za wcześnie na ten poziom (BL to Kierownik Okręgu, a teki ktoś to już powinien mieć obszerną wiedzę, doświadczenie i poważanie w środowisku). Nie mam parcia na szkło jak co niektórzy i przynajmniej nie popadam w tarapaty z tego powodu.

Ad. 3
W mojej strukturze liczy się wiedza i swoim ludziom proponuję szkolenia i licencje które są dostępne w danym czasie. Kto chce- korzysta, kto nie chce, to praktycznie istnieje tylko na papierze bo z takim podejściem niewiele zdziała.
Owszem, dla karierowiczów liczy się struktura i pęd na górę bo jest coraz większa kaska, ale ogarnięcie takiej masy ludzi jest trudne, zwłaszcza jak się trafi ktoś, kto naciąga klientów, wtedy może się przydarzyć niemiłą niespodzianka. I dlatego ja mam u siebie tylko 6 osób, ale zaufanych, takich które 100 razy mnie wypytają, zanim klientowi coś powiedzą, i ta wiedza musi być potwierdzona w OWU, czyli ogólnych warunkach umowy ( i tu wchodzi odpowiedź na 4 pytanie), które jasno określają ile firma może klientowi zarobić i jakie pobiera z tego OPŁATY. I te opłaty często są powodem strat w pierwszych latach, bo jeszcze nie ma czym zarobić, ale to długi temat.

Podsumowując moje długie wystąpienie: Nie bronię OVB, ponieważ i tutaj znajdą się czarne owce które naciągną klienta. Jest to po prostu kolejna firma, której zadaniem jest sprzedać ubezpieczenia, a jak to robi to już zupełnie inna sprawa.

Po prostu trzeba ufać odpowiednim osobom, ale nie da się uniknąć błędów

http://twojczastwojbiznes.blogspot.com/

pozdrawiam wszystkich
darekOVB / 83.17.138.* / 2011-04-13 08:09
proszę Pana pracuję w OVB i mogę Panu powiedzieć jedno to nie OVB Pana oszukało tylko Pana znajomy
W oszczędzaniu długoterminowym jak sama nazwa wskazuje chodzi o oszczędzanie długoterminowe umowy podpisuje się na 10-20 lat
Niestety nikt nie daje nic za darmo wszystkie firmy (banki, giełda, fundusze powiernicze) pobierają opłaty . Przypuszczam że Pana znajomy zaproponował Panu jeden z takich funduszy inwestycyjnych jednak nie poinformował Pana rzetelnie o wszystkich aspektach tego rodzaju oszczędzania
Jeśli chciał pan oszczędzać przez dwa lata trzeba było wpłacić te pieniążki na lokatę fundusze inwestycyjne są dla osób które chcą oszczędzać długotermiowo sam osobiście widziałem jakie kwoty są wypłacane osobą które zaczęły oszczędzać 20 lat temu i są to pokaźne kwoty
Więc proszę nie oczerniać całego OVB tylko mieć pretensję do siebie że nie zapoznał się Pan z ogólnymi warunkami umowy oraz do swojego znajomego który nierzetelnie Pana obsłuży
ktos_z_branży / 91.150.223.* / 2009-09-05 12:14
OVB to multiagenci w czystej formie.. Rozeznanie w rynku ubezpieczeń mam dobre - pracuje juz kilka lat. Na przypadkowym spotkaniu z agentem OVB chcialo mi sie smiac, pozniej sie zdenerwowalem, pozniej znow chcialo mi sie smiac - po spotkaniu doszedlem do wniosku, ze rowniez pracuje w tej branzy i naprawde sie zdenerwowalem kiedy dotarlo do mnie jak nieprofesjonalnie OVB podchodzi do klientow i poprostu psuje wizerunek tego zawodu... nie wazne bylo dobro klienta - chcial sprzedac konkretny produkt nie zwazajac na potrzebę klienta.. ŻAL.
też z brańży / 84.10.219.* / 2009-09-13 19:53
przykra prawda :/
żal / 84.10.219.* / 2009-09-03 21:19
najprawdopodobniej 'doradca' z ovb proponował pani załozenia nowego rachunku -jakaś forma trzeciego filaru oraz umowe o zarządzanie tym portwelem.
problem tej firmy polega na tym, że moze pracować tam każdy. dostaje sie wizytówle i już się jest wielkim 'doradcą'. wiedza to rzecz drugorzędna, nabywa się ją tam z doświadczeniam, bo ci którzy sa powyżej w tym MLMie z regóły też nie wiedzą za duzo.
pozdrawiam
agusil / 85.14.124.* / 2009-03-18 16:15
Hey miałam w tej firmie pracować. Powiem szczerze jak widzi sie to od strony pracy w tej firmie to sie odechciewa człowiekowi. To typowi naciągacze , każą ludziom tak zagadaćklienta byle tylko sie zapisał do tej firmy. NIE POLECAM NAPRAWDE UWIERZCIE.
mannnnnn / 83.10.96.* / 2009-07-07 17:33
Witam prawdopodobnie trafił pan na takiego doradce który niechcial panu zarzadzac pieniedzmi znajdujacymi sie w ofe tylko to ofe zmienic na inne przypuszczam z innego wyzszego reatingu co tylko wpłyneło by na bespieczeństwo pana srodkow ale samymi pieniedzmi by nie obracal.....takie ofe jesli nie jest dla pana powinno byc zmipani agusil enione ale tylko i wyłącznie raz az do emeryturki a jesli mowi ze zmienimy to po kwartale pol roku czy roku lub wiecej to nic innego tylko mysli wtedy o swojej prowizji a nie o pana pieniadzach...prosze o tym pamiętac!!a do postow typu pani agusil to tak moze sa naciagacze jak widac tutaj znalazl sie taki przypadek i moze ich jest wiecej ale czy w kazdej firmie wszyscy sa super znajda sie gorsi i lepsi ten facet nie mial pojecia co to jest budowa kapitału tylko widzał kase ale prosze nie generalizowac ze wszyscy pracownicy tego kocernu sa zli i oszukują...pisze tak poniewarz pracuje w tej firmie dwa lata i z całych swoich sił staram sie byc profesjonalista w swoim zawodzie zeby klient był zadowolony i bespieczny tak samo ucze swoich współpracowników i mam do nich pełne zaufanie...wiec prosze o obiektywnosc bo moze kogos pani w tym momencie obraza!..pozdrawiam i przepraszam za błedy:)
żal / 84.10.219.* / 2009-09-03 21:16
żal mi cie. lepiej napisz jakie masz targety do osiągnięcia. jak ci się bedzie palić pod dupą to też bedzież z klientów robił debili. PDP -Prosto Do Pieniędzy -nie pamietasz?
armi / 85.221.197.* / 2009-01-03 22:03
OVB Allfinance-to firma pośrednicząca.Mają w swojej ofercie między innymi OFE.Co proponują na dzień dzisiejszy nie wiem.
Firma dość znana w Wielkopolsce.
Co do umowy .Na 100% zmiana funduszu.

Pozdrawiam i gratuluję czujności.
Lech3 / 2009-01-03 13:49 / Bywalec forum
Nie słyszałem o Firmie o , której mówisz .
Ale są "artyści" którzy mając pełne dane klienta , zmieniają mu fundusz 4 razy w roku . Oczywiście do tego , który dla nich płaci największą prowizję :)
"Genialny" sposób na bardzo łatwy zarobek .
Proponuję uważać !
gleba -ovb / 83.22.19.* / 2009-01-03 11:45
przypuszczalnie -zmiana na inne OFE
Pawelos / 89.77.32.* / 2008-08-26 17:53
Witaj,
Masz prawo zmienić fundusz emerytalny i cały zgromadzony kapitał przejdzie do nowego funduszu. Celem funduszu jest zarabianie dla Ciebie kasy, jak jakiś się nie sprawdza, w dowolnej chwili możesz go zmienić. Tak samo działają inni agenci, standardowa procedura. Sprawdz wyniki finansowe funduszu i zobacz który się najbardziej opłaca.
Pozdrawiam
flowerto / 78.8.57.* / 2009-11-17 21:07
ja skorzystałem z dor ovb i nie mam zastrzeżeń - to o co wam chodzi?czy coś wam nie wyszło w życiu, że taka zgnilizna z was bije? dajcie na luz ludzicha! czy dobre słowa kasuje wasz komp? wymieńcie sprzęt! a może to jakaś nagonka konkurencji? NO I WSZYSTKO JASNE.
Miłego dnia i jutrzejszego i pojutrzejszego i za tydzień
i za dwa tygodnie! patrzcie-nie bolało!
spróbujcie, na prawdę nie boli od klawiatury palec.
MILE.
Dawidekk / 94.254.248.* / 2010-10-07 21:58
OVB to super firma, mój brat pracuje i widze jak sie rozwija! Nie miał wyksztalcenia ekonomiczngeo, ale teraz wie wiecej odemnie na te sprawy(jestem po ekonomi )
piryan / 2010-10-16 00:58
noooo Dawidekk! Twój obiektywizm powalił mnie na łopatki... ZE ŚMIECHU !!! :-)))))
audi43 / 2010-10-09 12:35 / portfel / Bywalec forum
...to gdzie ty kończyłeś tą ekonomię???????????????????????????
niezapominajka33 / 79.191.101.* / 2010-12-15 21:13
pracowałem w tej firmie przez trzy lata. poznałem tą firmę od środka i chciałbym wyrazić swoją opinię. uciekać od tej firmy gdzie pieprz rośnie!!!!
banda oszustów i zakłamanych ludzi. jeżeli wmawiają ci "doradcy" na dzień dobry, że klient jest najważniejszy, to juz na odległośc śmierdzi tu obłudą.
1)serwis- nikt!!! na nie nie chodzi
2)analiza- cała rozmowa prowadzona jest zawsze w jednym kierunku- sprzedac to co jest najbardziej opłacalne dla "doradcy"
3)doradztwo- mogę zadać tylko jedno pytanie. co moga ci doradzic ludzie po paru godzinach szkoleni?
4)niedopowiedziane umowy- "doradca mówi ci to co chcesz usłyszeć. Pytania klientów, po pewnym czasie zaczynają się powtarzać i na wszystko "doradcy" mają przygotowaną odpowiedź. oczywiście jeżeli jest ciut inteligentny... he he ... no właśnie
5)rekrutacja- czyli łapaka ludzi z ulicy- bardzo często dosłownie.
6)oszustwa- machlojki w każdy znaczeniu, wyobrażeniu. to co ci przyjdzie do głowy, jak najbardziej możesz zrealizować w tej firmie.
7)szkolenia- prowadzone bardzo często przez osoby nie mające ŻADNEGO doświadczenia w danej dziedzinie. parę regułek do wyuczenia i juz jesteś szkoleniowcem
niw chce pisac mi się dalej, jak to moją żona teraz ujęła, istny burd.... na kółkach
Ps. pozdrowienia dla OVB owców:)))
ENT / 83.238.210.* / 2011-02-07 19:56
Witam,

ciekawe, u nas całe biuro od kilku lat serwisuje klientów. Jeśli TY tego nie robiłeś, to znaczy,że nie OVB, ale TY kłamałeś swoich klientów!!!
Jak przez 3 lata miałeś marne prowizje, to co ty robiłeś????? obijałeś się w domu przed TV, czy siedziałeś na forum wypisując bzdury????? i jeszcze łapanki urządzałeś/ ? Ludzie, to nie wojna/
")analiza- cała rozmowa prowadzona jest zawsze w jednym kierunku- sprzedac
to co jest najbardziej opłacalne dla "doradcy"" -- na analizie sprzedawałeś cokolwiek? TO CO TY AKWIZYTOR?

szkolenia- prowadzone bardzo często przez osoby nie mające ŻADNEGO
doświadczenia w danej dziedzinie. parę regułek do wyuczenia i juz jesteś
szkoleniowcem - JEŚLI OSOBĘ PRACUJĄCĄ W FIRMIE OD CO NAJMNIEJ 10 LAT UWAŻASZ ZA TAKĄ, KTÓRA NIE MA DOŚWIADCZENIA , TO SZKODA MI CIEBIE:)

A TAK W OGÓLE, TO FIRMA TRWA PONAD 40 LAT -TO O CZYMŚ ŚWIADCZY, A CI CO NA FORUM PISZĄ BZDETY....NO CÓŻ WY TAM JUŻ NIE ZAISTNIEJECIE

BRAWO DLA KASJEREK I INNYCH "UCZCIWYCH I WYSOKODOCHODOWYCH PRACOWNIKÓW"
gramatyczny / 79.185.30.* / 2012-03-30 22:23
"firma trwa" - ciekawe sformułowanie ;)
Akwizycja nastawiona tylko na pozyskanie klienta: klient = prowizja
"Bespieczny", "poniewarz" - to akurat cytaty z innych komentarzy...
Szanowni akwizytorzy nastawieni niestety nie na dobro klienta, ale na zysk: moglibyście chociaż przepuścić tekst przez word'a
Z takimi doradcami osobiście rozmawiać bym nie chciał.
niezapominajka33 / 2011-02-17 14:20
ani razu nie napisałem, że marnie zarabiałem, nie wiem dlaczego coś takiego zakładasz:)
Nie serwisowałem klientów, bo nikt mnie tego nie uczył i był to zawsze temat " na później".
Łapanki organizowali moi przełożeni.
Akwizytor- to ty powiedziałeś. Spójrz prawdzie w oczy.
Szkolenia- pewnie, że są prowadzone przez bardzo doświadczone osoby z OVB czy z poza firmy, które bardzo szanuje. ale ja sama byłam proszona o prowadzenie szkoleń już po trzech miesiącach pracy, bo ponoć będąc kierownikiem ( to też jest śmieszne, po trzech miesiącach pracy nadali mi tytuł kierownika) to należało do moich obowiązków.
Dziękuję bardzo też za troskę, na prawdę, jakoś sobie radze po pracy w OVB:)
Ja też proszę tylko o jedno, troszke mniej jadu i złości, osoby które nie pracuję w OVB też mogą być wartościowymi ludźmi. Ale wiem skąd ta złość się u Ciebie bierze, mi też mówili, jak ktoś nie pracuje w OVB , nie chcę używać brzydkich słów, wiec napisze łagodnie- jest głupi.
i nie obrażaj innych zawodów, nawet jeżeli uważasz, że pracujesz w najlepszej firmie na świecie i zarabiasz pewnie zaraz sie dowiem po 10000 PLN m-c:)
Pozdrawiam
Vii / 83.26.33.* / 2011-03-27 22:52
Dzień dobry,
Właśnie podpisałem umowę z OVB i z ciekawości zacząłem czytać co inni o tym sądzą. Niestety sensownych wypowiedzi jak na lekarstwo. Wiem na razie tyle, że firma ma chyba niezłe założenia i produkty, sensowny system wynagrodzeń ale... System rekrutacji i szkoleń podstawowych chyba dość przypadkowy. Kto trafi na dobrego nauczyciela zostaje pewnie etycznym doradcą ( po pewnym czasie) , kto nie ma tego szczęścia lub nie jest to zajęcie dla niego - wylewa żale w internecie. Mój dyrektor krajowy, należy na pewno do dobrych doradców zarówno jeśli chodzi o wiedzę, jak i podejście do klienta czy etykę. Tylko dlatego tam wszedłem. Byłbym naprawdę wdzięczny za kilka słów na co zwrócić uwagę w tej firmie - również osobom odpowiedzialnym za zmiany.
Łatwo napisać, że księża to pedofile a ovb-owcy to oszuści ale czy o to chodzi? Mnie np. oszukał agent Commercial Union - na kilka tysięcy o przygodach z PZU nie wspomnę. Kilka polis skończyło się w sądzie.
Nie wydaje wam się że to konkretni ludzie wprowadzają klientów w błąd? Czasem w złej wierz ale czasem może zbytnio wierząc trzymiesięcznym kierownikom?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź czy rzetelnie się ucząc a potem postępując etycznie i profesjonalnie - warto pracować dla OVB?

Pozdrawiam serdecznie

V
vaclavus@poczta.fm
maniek007 / 212.244.6.* / 2011-04-29 23:06
Jeśli sam będziesz wporządku i za to będziesz dostawać godziwą nagrode to nie masz się co martwić o innych , ty jesteś wporządku oraz profesjonalnie starasz się przygotować do każdego spotkania, oczywiście na początku nie będziesz tryskać tak wielką wiedzą aby na wszystko mieć odpowiedz, jeśli twój przełożony jest dobrym pracownikiem napewno wytłumaczy ci że na początku nie jest lekko i musisz się sporo napocić, ale z czasme będzie coraz lepiej , prawdziwi ovb-owcy pracują dla klienta a nie odwrotnie, na 1 spotkaniu nigdy się nic nie sprzedaje analizuje się czy klient potrzebuje naszej pomocy , na końcu pytamy się czy rozmowa była profesjonalna czy klient czół się konfortowao itp jeśli klient stwierdzi że jednak nie skorzysta z naszych usług to wporządku dziękujemy i prosimy o wynagrodzenie w formie podziękowania czyli osoby polecone bo to chyba normalne że za swoją prace otrzymujemy jakieś wynagrodzenie ,więcej nie bedę pisał bo nie ma sensu,najważniejsze jest to żebyś zrozumiał że to ty jesteś dla klienta a nie odwrotnie a jeśli pomożesz klientowi to chyba normalne jest otrzymanie za to wynagrodzenia, dodam jeszcze tylko na koniec osoby uważające że ovb-owcy mają małą wiedzę chyba nie widzieli jak dużo trzeba się nauczyć , ja jak zaczynałem dostałem klka książe od podstawowych zagadnień kończąc na dokładnym rozpisaniu każdego produktu , po ok miesiącu jest egzamin knf na którym trzeba przedstawić wiedze dosyć sporą, po miesiącu jeśli zdasz ten egzamin masz wiedze zbliżoną jakbyś skończył jakąś szkołe ekonomiczną z tą różnicą że tutaj uczysz się konkretnych rzeczy które będą ci potrzebne a w szkole wałkujesz tysiące tematów z których część i tak ci się nie przyda.

Jak w każdej firmie zdarzają się czarne owce i to jest jedyny minus według mnie rekrutacje powinni usprawnić najlepiej przepuszczać takiego klienta przez psychologa żeby wybadał co w nim siedzi i czy chce pomagać ludziom czy jednak woli się szybko dorobić.
Skalman / 77.115.88.* / 2011-11-09 23:22
No z tym wynagrodzeniem to nie do końca tak pieknie, bo wynagrodzenie za usługę ustala sie przed wykonaniem usługi a nie "po". Mi się niestety nie podobało wymuszanie na mnie nr tel. znajomych. Podałem kilka i żałowałem, bo miałem trochę nieprzyjemności. No i pisanie, że po miesiacu jakichś szkoleń ma się wiedzę, jak po szkole ekonomicznej trochę kompromituje autora takich "kwiatków".
skomentuj