hmmm poczytajcie o planie na zycie albo spotkajcie sie z agentem i wyptajcie go a potem komentujcie temat,,, widac co forum wtryniaja sie agenci i jad ana innych swoje wynoszą na piedestał
ja mam ten produkt i powiem tak,
po pierwsze plan na zycie ma niskie do 5% prowizje od składem i tylko przez 3 latya gdzie indziej zreszta sami piszecie 50-80% na początku.
zrobiłem sobie sesje z kilkoma agentami róznych firm i sie wyginali nieco przy spowiedzi jesli tzreba było wykrztusic ze pół mojej składki zabiorą a nei zainwestują
po drugie wybierasz sobei sam fundusze inwestycjyne jest ich 36 róznego kalibru na stronie planna zycie poczytajcie.
w tfi inwestuję osobiscie 200 zeta przy okazji kredytu w banku i przez 3 lata zarobił dla mnie 2 % szał naprawdę ale obniza mi % kredytu wiec i tak warto to płacic wkoncu mi te kase mam nadzieje oddadza w podobnej kwocie na zyski nei licze bo nie mam tam na nic wpływu
w palnei na zycie jade na agresynych funduszach minimu 5 róznych tez 200 zł zarobiłem 18 % w rok po odjeciu kosztów administracyjnych i opłat wszystkich ... sam dobieram fundusze i staram sie stosowac strategię Stop loss warto tez zapoznac sie przed wejsciem w fundusze
minus jaki jest to 12 lat trzbea minimu płacic wczesniej sa opłaty likwidacyjne ale to mi agent powiedział uczciwie na początku a załozyłem sobie ze bede płacił na emeryture przez 30 lat cąłośc sprawdzam raz w tyg co sie dzieje z moją kasą wiec widze czy zarabiam czy tracę i mam nad tym kontrolę
nigdy sie w takie p***** nie bawiłem ale myśle że źle nei wybrałem,