Zeus52
/ 2010-10-17 20:33
/
10-sięciotysiącznik na forum
Także wydaje mi się,że na większą korektę jeszcze nie nadszedł czas...chyba,że jak o tym napisał Kuczyn,wypadnie jakiś trup z szafy. Na ED i gold...pamiętajmy,że anulowanie sygnału zakupu TO NIE JEST RÓWNOZNACZNE Z SYGNAŁEM SPRZEDAŻY ! RSI na gold wyrysował drugi,duży szczyt w strefie maksymalnego wykupienia...ale niższy od poprzedniego,co powinno być sygnałem NATYCHMIASTOWEJ ucieczki z gold...RSI to bardzo szybki i skuteczny wskaźnik,jeśli się go dobrze stosuje....jak dotąd wszystko się udawało i wyrysował wszystko w zgodzie z założeniami. Ale mam teraz pewien dylemat. Bo po cichu zwiększyłem znów gold do 100%(nie pisałem,bo uznałem to za zbyt ryzykowne i niebezpieczne)...i teraz mam problem. Bo po piątku powinienem,widząc RSI,dać natychmiast zlecenie ucieczki z gold. Z drugiej strony,świecowo,złoto wygląda nieźle. Kagi(wykres alokacji środków)...silna linia jang nadal nakazuje trzymanie pozycji. Co prawda jest na niej pewna próba,ale dopiero próba utworzenia dopiero formacji odwrócenia...tu będzie bardzo trudno o sygnał sprzedaży bez utworzenia pełnej formacji ....a w trakcie jej tworzenia wiele może się zdarzyć...np może okazać się następnym załamaniem,przed kontynuacją lini jang....kurna,wszystko byłoby O.K....gdyby nie ten niższy szczyt na RSI. Ale RSI po jego utworzeniu nadal jest w strefie,na prawie 73p....czyżby więc jeszcze jeden szczyt? Potrójna dywergencja RSI miała się utworzyć? Ot zagwozdka. Ale tak,czy inaczej...czy jeszcze podjedziemy co nieco,czy już nie...Dla bardziej nerwowych przypominam:RSI,tak kłasycznie,dał sygnał natychmiastowej ewakuacji! I można kasować,co zdobyte,jeśli komuś nerwy siadają,a to zrozumiałe,to jest ten czas. Być może będzie jeszcze podjazd w tym ruchu...ale też zagrożenie jest już duże. Sam też myślę o ucieczce...ale jeszcze poczekam do jutra,do 21.00 . To czekanie w Skandii niczego nie zmienia. I tak wszelkie decyzje zostaną zaliczone,jako poniedziałkowe,z terminem realizacji w środę. A więc lepiej poczekać jak najdłużej z decyzją....jeszcze do tego czasu może się zmienić.