dżeju
/ .* / 2005-02-02 20:14
witam,tak was czytam od jakiegoś czasu i wiecie co? fajnie prawicie, na luzie. to i ja sie dołaczę bo padło pytanie o pewniaki, a mnie udało się wytypować kilka takich ostatnio, z Naftą w dniu wczorajszym i Ferrum w przedwczorajszym na czele. No jeszcze Próchnik. EPN kupiłem jeszcze po 8,8. Getin sprzedałem kilka dni temu i wszedłem w Alchemię, która jakoś zastopowała. TIM-a wywaliłem tuż przed zjazdem, tak samo Prochem i Redan. Ostrożność nakazała mi sprzedać Kruka - zbyt wcześnie, ale trochę zarobiłem. Po okresie wielkich niepowodzeń zaczynam odrabiać straty i mam nadzieję, że zdołam zanim przyjdzie Mrs. Bessa z Ameryki :)Zauważcie jakie spółki biorą udział w ostatnich wzrostach - zapomniane, po powolnych spadkach, z minimalnym obrotem, których kurs uklepuje dno i zaczyna tworzyć półkole, spodek. Wietrzę tu spekułę, której łatwo windować kurs przy niskiej płynności i wciągać do zabawy chmarę nowicjuszy-sierot po PKO BP, Zelmerze itd. Codziennie nowa spółka idzie ostro do góry.Jest jeszcze parę takich spółek, że wymienię tylko Talex (mój typ), moze Ekodrob, Hygienika (jedna próba już była), Indykpol (tylko cena wysoka, ale obroty zamarły), Kable, Milmet (uwaga na linię trendu spadkowego i ew. przebicie przy wysokich obrotach), Mostalwar, Orfe, na PBG będzie dalszy wzrost, Permedia (mój typ), Pollena Ewa, Polnord (ktoś zbija kurs), Ponar (obroty zamarły), Relpol, Unimil (mój typ!!!), Wilbo. To tak na gorąco.Może część wzrostów to wynik wiary w lepsze wyniki w tym roku. Trzeba pamiętać, że rynek najbardziej docenia dynamikę wyników, a w przypadku spadkowiczów baza jest niska.Ten Talex tak coś mi zapadł w pamięć...