STUDENTKA PRAWA
/ 89.171.190.* / 2010-07-08 12:57
Ja wybrałam Uczelnię Heleny Chodkowskiej w Warszawie. Mimo, iż nie jest to uczelnia publiczna, uzyskuje wysokie miejsca w rankingach ogólnopolskich, Np: 1 miejsce uzyskali Nasi Absolwenci w rankingu Ministerstwa Sprawiedliwości odnośnie zdawalności na Aplikacje Prawnicze wśród uczelni niepublicznych, 3 miejsce w ogólnopolskich rankingach Uczelni biznesowych (WPROST, Gazety Prawnej czy Polityki) itd.…
Mnie osobiście Uczelnia w wielu sprawach pomogła, z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jest to ona zdecydowanie przyjazna studentowi. Jakość kształcenia standardami nie odbiega od uczelni publicznych - oczywiście to również moje zdanie. Kadra naukowo - dydaktyczna jest świetna, są to profesorowie, doktorzy z Uniwersytetu Warszawskiego, Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego, Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, Państwowej Akademii Nauk, Akademii Obrony Narodowej, Wojskowej Akademii Technicznej, Szkoły Głównej Handlowej.
Na Wydziale Prawa, gdzie studiuję są również Sędziowie Sądu Najwyższego, NSA, Sądów Okręgowych, Prokuratorzy czy Prawnicy. Przekazują oni studentom nie tylko wiedzę teoretyczną – jak to bywa w uczelniach publicznych, ale również wiedzę praktyczną. Pozwala to przybliżyć przyszłym prawnikom pracę w danym zawodzie i to też stanowiło dla mnie ważny aspekt podczas wyboru Uczelni.