Kontrola żywności w Polsce. Ekspert: jedna instytucja powinna się tym zajmować
Money.pl
/ 2016-01-26 08:55
zdechlactwo mile widziane
/ 178.36.251.* / 2016-01-26 10:49
Tryumfalny come back Sanepidu. Przypomnę,że na głowie stawano, żeby ubezwłasnowolnić stare dobre przepisy korzystając też z tzw. tajemnicy firmowej na produkt. Za czekolady z lanoliny milicja wtedy ścigała a bezpłodne były tylko po skrobance u partacza.
Sławomir
/ 194.165.48.* / 2016-01-26 09:01
Te pięć inspekcji ma swoje oddziały nawet w powiatach, to są tysiące pracowników. Dodatkowo Inspekcja Ochrony Środowiska też ma kompetencje w zakresie żywności. Zarobki w oddziałach terenowych są na poziomie najniższej krajowej. Co z ludźmi? Oto jest pytanie.
Andrzej53
/ 89.174.41.* / 2016-01-26 08:55
Kiedy wreszcie przemysł mięsny przestanie truć nas dodatkami chemicznymi do żywności ? Są kraje gdzie wzmacniacze smaku i inne konserwanty są zabronione . Kto wreszcie zrobi z tym porządek ?
Wojtek9991
/ 78.131.204.* / 2016-01-26 10:19
Sam zrób. Wędzarnia z beczki i własne wędliny!!!
Nic trudnego.