kama
/ .* / 2005-06-23 13:54
Jak znają sie na zarządzaniu krajem politycy to widać a nawet czuć. 3 mln bezrobotnych w tym 80 % młodzieży kończącej studia, 60% Polaków na skraju ubóstwa z tego duża część żyje poniżej minimum socjalnego, prawie 1 mln Polaków szuka pracy poza granicami kraju, brak rozwoju nauki i techniki - co stawia nas na straconej pozycji w przyszłych latach, najniższa w Europie ilość patentów przy jednoczesnym okradaniu SP przez pseudo wynalazki w jakich wyspecjalizował sie obecny prezes KGHM, sesje samorządowe na Cyprze i Malcie, najniższa wykrywalność przestępstw kryminalnych w Europie w tym rozbojów i zabójstw,nie ma DTV bez afery, stawianie posłów i senatorów ponad prawem.Skutki braku rozwoju myśli naukowo technicznej przy jednoczesnym zepchnięciu polskiego przemysłu do roli podwykonawcy mało znaczących elementów będzie skutkowało w latach następnych, że zostaniemy zepchnięci do roli jaką nam szykował A.Hitler - prymitywnych robotników.I nie truj mi Darson, że jest to wina komuny czy rządów SLD. Od upadku komuny upłyneło 16 lat a rządy były sprawowane również przez twoich idoli ( i było jeszcze gorzej). Nie tłumacz stanu gosdpodarki tym, że prywatyzacja jeszce nie została dokończona a w części przedsiębiorstw udziały ma rónież SP. Przypomnę tobie, że w zcasie II RP dynamiczny rozwój przemysłu w drugiej po0łowie lat 30-tych nastąpił na skutek zaangazowania się Państwa w rozwój przemysły (budowa COPu - ale nie tylko). Takie przedsiębiorstwa jak PZL, PZM,PZCh,PZT (nazwy sobie rozszyfruj) były tworzone z udziałem kapitału państwowego i zarządzane ( a nie rozkradane)przez urzędników mianowanych.A wkaczym łajnie jak bedzie można już zobaczyć po "porządkach" jakie zrobił kaczor w U.M.St.Warszawa. Zwolnił w ramach oszczędności etatów dużą część byłych pracowników by na ich miejsce zatrudnić swoich - często ściągając ich nawet z Suwałk czy innych krańców Polski. A że nowi zupełnie nie znają sie na rzeczy -to nic. Są za to bardziej wierni.A wracając do polityków - dla mnie są to ludzie, którzy na ogół (poza nielicznymi wyjątkami są wyjątkowymi bezmyślnymi głąbami, nie p[osiadającymi żadnej wiedzy. Za to są wierni swoim wodzom. Niewiernym daje się kopniaka.