Ktokolwiek by cokolwiek powiedział o żydach , to natychmiast jest antysemitą, żydzi na przestrzeni wieków sami sobie szukają wrogów bo z byle powodu podnoszą rwetes . Choć daleki jestem od katolicyzmu to często słucham radia m. ale nigdy nie słyszałem treści przeciwko żydowi jako człowiekowi ale przeciwko rządom żydów ,którzy pod zmienionymi nazwiskami przejęli władzę w Polsce , co można przeczytać na stronach www.polonica.net oraz innych tego typu stronach , których jest coraz więcej i nie da się tego ukryć i nikt z ujawnionych tam osób nie raczy zabrać głosu , w celu wyjaśnienia , myślę ze się boją że prawda wyjdzie na jaw. Po za tym warto przeczytać talmud co żydzi myślą o innych narodach, tak zwanych gojach, nawet w j. polskim nie ma takiego tłumaczenia , dlaczego?pewnie ze zrozumiałych względów, ale jest w języku angielskim .Mam nadzieję że jakieś wydawnictwo wyda kiedyś talmud a jest to ciekawa lektura.są niektóre fragmenty talmudu tłumaczone na polski , można znależć w internecie , to co tam pisze jest nie do pomyślenia .