rozważny
/ 84.205.223.* / 2006-07-23 11:03
Kaczyński powiedział kilka superważnych rzeczy: 1. że może sie nie udać,2. że mamy system oligarchiczny w gospodarce, którego ze względu na przynależność do UE nie da rady rozbić /więc nielegalne zgromadzenie majątku -przez afery rublową, benzynową, papierosową i przemyt oraz oczywiste kradziejstwo -jest w pewnym sensie zalegalizowane/. I tutaj jest tragedia gdyż ludzie nie doczekają się sprawiedliwości, mieli nadzieję, że ta banda złodziei zostanie zlikwidowana - czyli otwarte drzwi do przełomu XVI i XVII wieku. Oraz trzecia rzecz, wskazał palcem,że winien braku lustracji i dekomunizacji po 1989 roku jest UOP! UOP doszedł do wniosku, że te dwa procesy byłyby destrukcyjne dla państwa, przecież to amatorski wniosek. Stracone 17 lat przez chłopców z UOP!
Pajaców z "Wolności i Pokoju" etc.Przecież to jaja! Jestem dumny, że nie byłem w "WiP", zawsze uważałem ich za niedorozwiniętych: z pacyfizmu i ekologii nie zawsze wynika intelekt. Nieraz tak, ale trzeba trenować jak w innych tematach. Przyczynek idealny do analizy wpływu służb: na jakiej podstawie oficerek wyciąga fatalne wnioski?! Które kosztują nas 20 lat do tyłu?
Kaczorek zapodał więc wieści hiobowe. Pamietajcie, że nasze wypowiedzi świadczą, że jeszcze myślimy i o coś nam idzie, śledzimy wypowiedzi, analizujemy, nawet klniemy w żywy kamień. Większość gapi się w TV / w dno na poziomie lat 70-tych/ i latają im ważne sprawy koło tyłka. Tymczasem Putin i Merkel szalenie mocni. Obecnie Polska jjest bankrutem: dług, bezrobocie. Pozdrawiam wszystkich.