JX
/ 91.193.160.* / 2009-10-11 13:36
Sc, zlituj się! Pisząc m.in.: "Trzeba będzie żyć zgodnie z prawem i na dodatek je przestrzegać", upewniasz mnie co do słuszności moich wcześniejszych podejrzeń, że "nic nie mądrzejesz".
Napisałeś też: "Pewne warstwy społeczne dużo stracą na prawidłowej integracji z Unią" oraz "Jakie warstwy społeczeństwa są najbardziej poszkodowane a jakie najbardziej uprzewilejowane to wszyscy dobrze wiedzą i nie ma sensu o tym pisać".
Dlaczego nie ma sensu pisać? Dotychczas robiłeś to nadzwyczaj chętnie!
Czy dlatego, że kto kradnie, bądź w tym uczestniczy, ten ma więcej przywilejów? A skąd te przywileje i dlaczego?
Z jakiego powodu "pewne warstwy społeczne" mają dużo stracić"? Czy chodzi o ludność tubylczą?
W pełnej rozciągłości podtrzymuję swoje opinie wyrażone dotąd w dyskusji z Tobą. Kilka cytuję, aby Ci przypomnieć:
2009-09-11 18:51:31 | 91.193.160.* | JX
Sc, Ty nic nie mądrzejesz, nawet błędy stylistyczne i ortograficzne pozostają te same,
niczym u małego Kazia po dużym piwie.
"2009-08-08 19:51:14 | 91.193.160.* | JX
Sc, znów piszesz bzdury, nie rozumiejąc ani historii obydwu narodów, ani aktualnych
uwarunkowań geopolitycznych i gospodarczych.
Tu masz trochę o kulisach II WŚ, autorstwa prof. Pogonowskiego: http://tnij.org/d0ku
Z brakami wiedzy mogę Ci pomóc, braki kultury i wychowania, niestety, musisz sam
nadrabiać".
2009-08-24 18:48:13 | 91.193.160.* | JX
Sc, znów wypisujesz te swoje propagandowe brednie o tym, że "Polacy muszą się
ucywilizować".
Musisz uświadomić sobie, że to nie Polacy, a najęci propagandziści, którzy mniej
zorientowanym próbują robić przysłowiową wodę z mózgu, muszą cywilizować swoje argumenty. Jest dla mnie oczywiste, że nikt normalnie myślący nie podpisałby się pod czymś tak prymitywnym i głupim, jak Twój tekst. Rozumiem, że to Twój obowiązek, ale czy musisz robić z siebie głupkowatego pajaca? Przeczytaj post Darega i potraktuj go jako wzór logiki w rozumowaniu. Jego uwaga o wpływie mądrości rządzących na dzieje kraju daje się szybko zweryfikować okresem XX-Lecia międzywojennego i też dwudziestoletnim okresem 1989-2009. W pierwszym zbudowano Polskę, w drugim rozkradziono".
PS. Nowością dla mnie jest Twoje twierdzenie, że masz własne poglądy. Możliwe. Postaraj się jednak, aby były oryginalne. Przed Tobą już byli tacy, którzy chcieli integracji Polski,
wówczas z RWPG".