Przepis banalnie prosty a pycha, że hej:)
Przygotuj obrane ziemniaki, plasterki boczku, wędliny, cebuli, marchewki, tłuszczyk (ja oczywiście stosuję topioną słoninkę mniam)
Zestaw oszczędnościowy: ziemniaki, wędlina, cebula, bo to musi być zawsze.
Rondelek, (ja w teflonowym), a Ty weź jaki masz.
Na dno daj trochę tłuszczu a potem kładziesz talarki ziemniaków, warstewka cebuli, posolić, popieprzyć i potem warstewka wędliny.
I tak kilka warstw - z muzyczką ćwicz.
Możesz też to wszystko w jakiejś misce od razu wymieszać i hurtem wrzucić do rondla.
Przyłóż pokrywką.
Piec na wolnym ogmiu około 40 min. Zapachy nieziemskie.
Do kubka kwaśne mleko na popicie albo co chcesz: śmietana, piwo, kompot, herbata.
Ta potrawa nosi nazwę "Ziemniaki po cabańsku"
Smacznego