Tec
/ 84.203.148.* / 2007-08-30 16:04
Pani Kasiu, sprawa jest bardziej pokrecona nic Pani sie wydaje, poczytalem troszke na necie i znalazlem takie cos:
http://www.ubezpieczeniaonline.pl/article.php?id=473
Prosze sie przyjrzec temu uwaznie. Co do Pani znajomych ktorzy graja na gieldzie to prosze mi tylko powiedziec czy skladaja PIT-36, PIT/ZG, PIT-36L? Jesli nie to beda miec przykre konsekwencje na przyszlosc ze strony US. Jesli tak, to prosze o podanie w przyblizeniu podatku koncowego (wliczajac podatek belki). Ja sobie to tak policzylem, ale nie wiem czy do konca to jest prawda, bo mam spore watpliwosci. Otoz, np. zarabiam 23000e na rok, inwestuje okolo 40tys zl na GWP (maksymalnie na rok zyskam okolo 100%, wiem ze to jest bardzo duzy %, ale zawsze trzeba zawyzyc) Czyli w PL zarabiam rocznie 40tys zl a w IE 23000e wiec po wiliczeniu z w/w strony place tylko podatek w Polsce za gielde okolo 18-19% tylko mam watpliwosci bo jak wyliczylem sobie to wszystko to wychodzily mi susmu rzedu 100tys, wiec boje sie ze wskocze na wyzszy prog podatkowy (moglem czegos nie uwzglednic, bo ta strona www byla przykladem na 16tys zl a nie na 100tys.) Prosze sie zapoznac z w/w strona www i napisac swoje odczucia i opinie.
Jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie