agata122
/ 78.8.144.* / 2013-12-21 11:25
Witam, mam poważny problem. Jakiś miesiąc temu szukałam odpowiedzi do sprawdzianu z pewnego przedmiotu w internecie i wyskoczyło mi, że mogę je pobrać na stronie plikostrada.pl . Weszłam na nią i od razu pojawiło się powiadomienie, że założenie konta i korzystanie z niego jest bezpłatne, więc je sobie założyłam. Okazało się, że odpowiedzi do sprawdzianu jednak na tej stronie nie było, a nie wiedziałam jak usunąć konto, więc po prostu zostawiłam je tak jak było i ani razu od tamtego czasu z niego nie korzystałam. A już w tą środę przyszło mi powiadomienie na maila z wezwaniem do zapłaty za abonament miesięczny za konto na tej stronie. W momencie kiedy napisałam do administratorów wiadomość z zapytaniem dlaczego mam płacić za coś, co miało być bezpłatne w odpowiedzi napisali mi, że "podpisałam" jakąś umowę i zobowiązałam się do takich płat, a o żadnej umowie nie miałam pojęcia. Poprosiłam wówczas o usunięcie moje konta na tej stronie, gdyż nie korzystałam z niego ani razu i nie zobowiązywałam się do jakichkolwiek opłat za nie. Z kolei znowu dostałam odpowiedź, iż miałam 14 dni na odstąpienie od umowy, o czym tez mnie nie poinformowano. Więc jestem teraz w kompletnej kropce, nie wiem co mam zrobić, zwłaszcza, że jestem osobą niepełnoletnią. Administratozy już mnie zastraszali karą 200zł,komornikiem i sprawą w sądzie i po prostu chciałabym się dowiedziec co mogę zrobić w tej sytuacji. Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź. Pozdrawiam