a polacy maja jakis przyjaciół na swiecie?
wg mnie jestescie baaardzo samotnym narodem .. któremu do dobrego sampopczucia potrzebne sa legędy .. "ku podtrzymaniu serc"
jakiś czas temu ogladałem .. głosowanie fiału Eurowizji .. jak myslicie na którym miejscu była Polska .. chociaż miała jedną z najlepszych piosenek?
jak myslicie ile gósów dostała polska od 'zaprzyjażnionych naródów" ?
np z ukrainy ? albo z gruzji .. nie wspominając już o polski sasiadach zza miedzy?
jedyne gosy jakie polska dostała to z krajów gdzie jest duza polska emigracja zarobkowa, czyli z Wlk.Brytanii oraz Irlandii .. co dało polsce zaszczytne przedostatnie miejsce
z zainteresowaniem patrzałem jak kraje bałkańskie głosuja nawzajem na siebie .. pomimo wrogosci .. o której wciąz zapewniaja polskie media .. kraje porosyjskie tez nawzajem na siebie .. np ukraina na rosje .. ba i gruzja na rosję .. rosja na ukraine ..
tylko chorobka na polske nikt nie chciał głosowac .. a przeciez polska to taki zbawca narodów .. i pcha się wszedzie gdzie jej nie proszą .. narody .. nie politycy?
taki plebiscyt .. jak głosowanie w finałe Eurowizji .. powinien dac do myslenia .. myslącym
ps.
czy ktoś moze widział powtórke z finałów eurowizji? .. czy media w polsce przemilczały je skrupulatnie? .. bo coś cich o tym .. w polskich mediach ..