Tokilap
/ 83.6.68.* / 2010-11-11 23:49
Byłem widziałem. Głupawe lewactwo z inklinacją do terroryzmu - napaść w pociągu relacjownwoane w DTV - jednak wstydzi sie tego co robi - Głuptaki pod Kościołem św. Anny nie wytrzymali spokojnej obserwacji ich przez pojedyczncze odważne osoby stojące twarzą wprost ich transaprentu z wyimaginowanym "Faszyzm nie przejdzie" , tudzież filmowania z bliska ich twarzy. Mimo, żę część była zakwefiona to UNIEŚLI TRANSPARENT BY SIĘ ZASŁONIĆ! - i wtedy krzyczeli zza białej płachty z czarnymi literami "gap się, filmuj"!. Naprawde więc nie jest z nimi tak źle skoro się siebie wstydzą.
No i ten szok przyjemny - jak się opuściło lewackie plugastwo i weszło do Kościoła św. Anny - nabitego ludźmi, akurat jak ksiądz wyglaszał kazanie o patriotyzmie.
Zuchy z prawicy dzielne i spokojne i ugodowe, - ale gdy wołają "Bóg , Honor, Ojczyzna", albo "Chwała Bohaterom" - to jednak przychodzi do głowy "No dobra chłopaki, ale jakie wy macie stopnie z fizyki, matematyki, języków obcych, z polskiego - bo z historii macie celujące. Bo, swoją wiedzą, będziecie budowali Honor Ojczyzny i chwałę Pana Boga, kiedy wiadomo , że lewackie plugastwo, jeśli będzie cokolwiek umiało , to wykorzysta to przeciw Warszawie, Polsce i Bogu"
No ciekawe by było znac jakieś badania socjologiczne by wiedzieć jak rozkladają się mentalnościowo "młodzi, wykształceni z miast". Największa z nich część, to bezpostaciowa platformerska miazga, jak wskazuja wyniki wyborów - ale ciekawe , powiadam, byłoby wiedzieć jaki procent z nich ma jednak prawą, uczciwą, szlachetną, trochę uduchowioną mentalność , jak ci dzisiaj z białoczerwonymi flagami pod Zamkiem Królewskim.
Summa summarum - nie jest źle, mimo Kunerta i Nałęcza i ględzącego sztucznymi zdaniami śmiesznego, nieszczerego patosu, Gajowego.
I dygresja - kurcze blade - siły porządkowe wyglądają imponująco! Chłopy na schwał, rynsztunek jak z filmow political fiction. Kapitalne. (Ale ta mała blondynka druga przy murze św Anny, w pierścieniu zewnętrznym - trochę śmieszyła, na ich tle.)