ja 1979
/ 91.94.156.* / 2010-04-14 16:21
Gursky Arthur Sejmu stał się wczoraj jako publikacji w prasie, rosyjski dla swoich oskarżeń o udział w Rosji w śmierci prezydent Polski Lech Kaczyński. Jestem pretty upewnić się, że Rosjanie My oszust. Możemy z pewnością nadal polegać tylko na niektórych okoliczności i wycinki informacji ", powiedział polską gazetę Nasz Dziennik. Ten wywiad rozpętał outrage, nie tylko w Rosji, ale również w Polsce. Korespondenta „ NOR"w Warszawie dotknąć Gurskim Pan, a także poprzez nasze gazety przeprosili rosyjski przywództwa słowa"w stanie głęboki wstrząs.
Oto, co było powiedział kontrowersyjne "nie": "Pytaj spróbować zrozumieć. To ja dałem kilka godzin po aktualności tragedii, jaką są rozmowy kwalifikacyjnej. Następnie byłem w stanie głęboki wstrząs. Wywiad stało się na wypadek Polskie samoloty, gdy będziemy byłoby podróży pociągiem, w kierunku w smoleński, zatytułowana poprzez terytorium Białorusi. Nie szczegółów wypadku prezydenckich airplane nadal nie wiemy. Tylko jeden – awarii Zarząd "101". I wszystko, co ja powiedziałem Reporterzy, był told dwóch emocje – śmiercionośnych despair i nieporozumień. Późniejsze zdarzenia mnie zaverteli, istniało wiele skojarzonych z śmierci prezydenta kłopot, i że wywiad jakoś całkowicie zapomniałem. W przeciwnym razie ostatecznie wycofał go. Ja apologize poprzez swój gazety w pobliżu Rosyjskiej przywództwa... które I rurek ogłosiła zaangażowane śmierci naszego przewodniczącego i wszystkie Polska delegacja. W dzisiejszym (wczoraj, wydać to 13 kwietnia. – "NOR") pomieszczenia tego samego typu gazetowego, Nasz Dziennik zaksięgowane Moje szczerą żal unfortunate rozmowy kwalifikacyjnej, I Powtórz, to samodzielnie, w stanie głęboko obniżenia cen ".
Niniejsza publikacja spowodowane scandal i w Polsce. Andrzej Halickij, Przewodniczący Komisji spraw zagranicznych platformy obywatelskiej, pod przewodnictwem premiera Donald Tusk, w konwersacji z korespondenta "nie" nie ukrywa jego emocji.
"Scandal, scandal i ponownie skandal. Gdy istniał konwergencji realnej w dwóch Narodów, alas, gdyby wynajmowanych odliczany od czasu tragedii, jaką są w smoleński, te oświadczenia Gurskogo Pana strona obywatelskiej platformy "jako Kopnięcie z tyłu. I od kogo? Ze współpracownikami w Parlamencie, od pozycji tyczce. Czy jest on folly do zwykłych lub amerykański-nie mówię, "powiedział Pan Halickij. Zgodnie z nim, zastępców Parlamentu, włączając w to strona z "prawa i sprawiedliwości, w których Członek jest Arthur Gursky, outraged. Chciałabym, poprzez swój gazety w imieniu polskich ludzi do jeszcze raz dziękujemy rosyjski przywództwa, całego rosyjskiego ludzie za ciepłe część naszych tragedii. Przekonanie, że takie inferences "wrogów indywidualnych nie omračat nasze relacje i nie będzie stać się przeszkodą w formie długo oczekiwane konwergencji naszych Narodów, Mr. Halickij.
Gwałtownie umieścić go na kilku współpracowników na strony i sekretarza Press strona prawa "i sprawiedliwości Martin Ploščak."Arthur Gurskogo to wywiad z ofensywę do sprawozdania rosyjskich po stronie – wyłącznie osobistą opinię Pana. Nie jest to położenie strony, poproś jest zauważyć. Jesteśmy z poważaniem wdzięczny do rosyjskich po stronie dla wyrazy współczucia i rosyjski ludzi i przywództwa świadczone przez Polski w tych tragicznych dniach, dla pomocy że Moskwa ma nam.
Ale biegunów wtorek bardziej zmartwiony więcej. To zostało ogłoszone że ceremonia Pożegnanie z prezydent Lech Kaczyński, jego żona, jak również innych ofiar crash pod smoleński w następnej soboty przy placu. Józef Piłsudski, około połowa kilometr od Pałacu Prezydenta. Tej emisji polskiego radia ogłosiła ostatni wtorek urzędowych reprezentatywnych Urząd przewodniczącego Jacek Sasin. Zgodnie z Pana Sasina, możesz przybyć ceremonii uroczystego Pożegnanie z martwych polski prezydent Lech Kaczyński zostało wspomniane liderzy kilku państw kilkudziesięciu, w tym prezydentów Rosji i USA Dmitrij Miedwiediew i Barack Obama. W przypadku wystąpienia ceremonia pożegnanie w mourning jej warunków meteorologicznych jest przesunięcie w Warszawie arhikafedru St. John.
W administracji Prezydenta nadzieja, że przez rozpoczęciem mourning działalności wszystkie organy będą identyfikowane i przeniesione do Polski. Po ceremonii, Lech Kaczyński i jego żony Maria będzie się pochowany w niedzielę w Panteonu Wawel zamku w Krakowie, gdzie znajdują się pozostaje Władcy Polski, Państwa i osobistości życia publicznego.