chichot dona
/ 46.215.26.* / 2014-06-16 18:41
No to są igrzyska. Burza w szklance wody.
Dla małych ciasnych i zakompleksionych idealne do wyrażenia swoich fobii .. ups .. opinii.
Proszę wsłuchać się w meritum tych rozmów ... ale tak uważnie bez gorączki światopoglądowej i chęci natychmiastowego dokopania czy obrony.
W tych nagraniach nie ma nic ale to nic o czym nie rozmawiał by niemal każdy tyle , że w swoim zakresie. Wszak niemal każdy prowadzi podobne rozmowy niemal codzienni oczywiście w zakresie tego w czym egzystuje, czym się zajmuje i o co zabiega lub komu chce zaszkodzić.
W zasadzie jedyna rozmowa która może być prawnie wykorzystana oraz karana w jakiś sposób to rozmowa byłego ministra Nowaka z Parafianowiczem. I choć obaj to byli minister i wiceminister, to jednak to co uzgadniali może być karalne. Choć jak po weryfikacji okazało się, że Parafianowicz oszukał Nowaka kiedy zapewniał Nowaka, że coś tam zablokował. Nic nie zablokował i chyba raczej już nie mógł, a dlaczego Nowaka oszukał (?) może chciał go podnieść na duchu (?) albo miał jakieś inne intencje?
Zapewne też rozwój dalszej sytuacji zależeć będzie od zapotrzebowania politycznego czyli w praktyce od tych którzy pociągają za sznurki.
Może to co jest z tymi podsłuchami to ostrzeżenie dla obecnej ekipy rządzącej, że jest za mało kompatybilna (?) lub przygrywka do zmiany obecnej ekipy rządzącej ponieważ obecna już jest wypalona? Choć właśnie nasunęła mi się myśl czy to aby nie jest intryga obecnej ekipy rządzącej (?). Można ładnie tym rozegrać opozycję choć pozornie te taśmy uderzają w obecnych rządzących ale to pozornie, jak już wcześniej napisałem, tak naprawdę te taśmy nic nie wnoszą nic istotnego.
W każdym razie igrzyska rozwijają się. I naprawdę więcej rozumu i rozsądku a mniej zachłystu pieniactwem.
Wszystkim to na zdrowie wyjdzie.
Mam nadzieję, że większość plebsu powoli zaczyna używać rozumu .. i będzie coraz mniej podatna na manipulacje?
Póki co to można obserwować igrzyska w mediach w tym w necie. Bojówki klakierskie w pełnej gotowości oj będzie szum i komentarzy bez liku zwłaszcza , że wielu zapewne będzie chciało się wykazać?