Ta instytucja po pierwsze jest źle zarządzana , ludzie tam pracujacy nie rozumieją do czego są powołani , po drugie cały system emerytalny jest zły.
Ta firma powinna wychodzić na zero , nie ma prawa być na stratach.
Płacimy składki na nasze emerytury i na utrzymanie tej instytucji i średnia pensja w ZUS powinna być niższa niż tych co na to płacą , po drugie nikt nie powinien dostawać więcej niż wpłacił i tu jest drugi problem,Rozdaje sie przywileje w postaci wcześniejszych emerytur jak z worka dpbroci , a potem trzeba za to płacić wszystkim.
Grupy zawodowe ,które chcą chodzić na emerytury wcześniej niż inni powinni mieć swoje odrebne ubezpieczenia i albo niech plącą wyższe składki , albo niech mają po 300 zł emerytury to im sie lenistwa odechce.
Jestem bardzo zniesmaczona informacjami na temat niby reform , które nic nie zmieniają dalej będziemy utrzymywać setki tysięcy nierobów , którzy i tak wiecznie bedą płakać, jakiej to nedzy żyją.Jest to już zbyt wiele na tę garstkę wpłacajacych do tego budżetu kasę , w końcu i my się zaczniemy domagać naszych praw , to niesprawiedliwe i nie konstytucyjne , że jeden charuje do 65-ciu lat , a drugi całe życie ma wywczasy i tylko dlatego ,że stoi za nimi siła zwiazków.Wszyscy moi znajomi ,który całe życie sie o******** siedzą już w domku przy piwku i telewizorze i wizja ,że co roku ich bedzie przybywać jest dla mnie nie do zaakceptowania.Pomijam jeszcze te głupie uwagi jaki to oni biedni bo mają niską emeryture , a na co to mnie nie stać . Oczywiście na uwagę ,że wzieli sie do roboty jest obraza majestatu.