2014-09-23Wysłodki buraczane dla loch
(...) Wysłodki buraczane to pozostałość z buraków w procesie wytwarzania cukru. Są to inaczej rozdrobnione buraki cukrowe, z których wyługowano wodą cukier i składniki rozpuszczalne w wodzie. Warto (...)2014-09-21Mobilne centrum profilaktyki cukrzycowej zaczęło działać na Śląsku
(...) cukru, że muszą się leczyć i to intensywnie. Trzeba propagować wiedzę, że warto się przebadać raz na jakiś czas" - przekonywał wojewoda. W diabetobusie można nie tylko zbadać poziom cukru we krwi (...)2014-09-17 Łatwiej jest wygrać w totka, niż znaleźć w tych lekach choćby atom substancji leczniczej - alarmują sceptycy. [iWoman]
(...) niekonwencjonalnej i farmacji posypały się gromy krytyki. Woda z cukrem Prawdziwą krucjatę przeciwko homeopatii prowadzi prof. Andzej Gregosiewicz, członek-założyciel Klubu Sceptyków Polskich. W sprawę (...)GALERIA: Rozgrzej się zimą
2014-09-16Zbiór ostatniego pokosu traw
(...) jakością ze względu na duży udział zaschniętych źdźbeł. Jednak dość dobrze się zakisza, ze względu na stosunkowo wysoką zawartość cukrów. Ostatni pokos zawiera mniej cukrów w porównaniu z pierwszym pokosem (...)2014-09-12Czy nauczyciel umie pomóc dziecku choremu na cukrzycę?
(...) na cukrzycę. - Zgłaszane problemy szkół w zakresie wsparcia dziecka chorego na cukrzycę to np. brak wydzielonych miejsc, gdzie uczeń może zbadać poziom cukru oraz zaaplikować insulinę, brak wystarczającej (...)2014-09-10Nie jesz po 18, na obiad wybierasz sałatki, wystrzegasz się czekolady, a Twoja waga stoi w miejscu? Sprawdź [iWoman]
(...) powinny ograniczać spożycie węglowodanów i cukrów, ponieważ wieczorem tempo metabolizmu spada - dodaje dietetyk. Na kolejnej stronie przeczytasz, co warto pić oprócz wody mineralnej (...)2014-09-09Przepisy na paprykę, z których skorzystasz także zimą [iWoman]
(...) potrzebowali: 14 szklanek wody, 3,5 szklanki octu, 3 szklanki cukru i 10 łyżek soli. Zalewę gotujemy, a później dodajemy do słoików. Na końcu całość pasteryzujemy około 20 minut. Papryka marynowana doskonale (...)2014-09-03Chcesz się pozbyć problemu wysuszonej po lecie skóry? Oto sposoby. Sok z cytryny, laser albo nowa metoda [iWoman]
(...) . Wystarczy do zwykłego balsamu dosypać trochę cukru i dokładnie wymieszać. Taką miksturę wcieramy w skórę - balsam nam ją nawilży, a kryształki cukru złuszczą zrogowaciały naskórek. - Z takim peelingiem należy (...)2014-09-03Dieta paleo, czyli jedzenie jak z czasów ludzi pierwotnych. Nie wszystkich na to stać [MenStream]
(...) , nabiał, sól, drożdże, cukry przetworzone oraz ziemniaki. - Przed neolitem nie jedzono nabiału. Nie można było wydoić dzikiego zwierzęcia. Nie spożywano ziaren zbóż, bo ich nikt nie uprawiał. Nie używano (...)2016-01-22Opodatkowanie sklepów wielkopowierzchniowych. Na Węgrzech wzmocniło krajowy biznes
(...) centralnego urzędu statystycznego (KSH) ceny w 2015 w porównaniu z rokiem poprzednim wzrosły średnio o 0,5 proc. Najbardziej zdrożały owoce i warzywa - o 21,4 proc., olej spożywczy - o 12,9 proc. i cukier (...)2014-08-25Ranking marketów. Sprawdź, gdzie najtaniej zrobisz zakupy
(...) . Niektóre produkty w większości sklepów kosztują natomiast tyle samo, na przykład mąka (1,35 zł) i cukier (2,15 zł). Sprawdź wszystkie kategorie rankingu: > Sklep z najtańszą chemią > Sklep z najtańszymi (...)2014-08-25Właściwe przygotowanie warzyw do przechowywania
(...) epidermy i poprawę jędrności owoców, ogranicza także choroby przechowalnicze. Wraz z innymi pierwiastkami (K, B) zapewnia warzywom wydajną syntezę cukrów i asymilatów. Dodatkowo należy pamiętać że w wielu (...)2014-08-25Biedronka najtańsza? Zaskoczenie w rankingu marketów. Sprawdź, gdzie zapłacisz najmniej
(...) na przykładzie sera twarogowego półtłustego. Różnice sięgają nawet 5,20 zł. Niektóre produkty w większości sklepów kosztują natomiast tyle samo, na przykład mąka (1,35 zł) i cukier (2,15 zł). Jeśli chodzi (...)2014-08-25Właściwe przygotowanie warzyw do przechowywania
(...) epidermy i poprawę jędrności owoców, ogranicza także choroby przechowalnicze. Wraz z innymi pierwiastkami (K, B) zapewnia warzywom wydajną syntezę cukrów i asymilatów. Dodatkowo należy pamiętać że w wielu (...)2016-01-19Przegląd prasy
(...) : Eksport cukru spadł do 344 tys. ton i do 152 mln euro w okresie I-X 2015 r. --ARR: Eksport wieprzowiny wzrósł wolumenowo o 4% r/r, wołowiny o 13% w I-X 2015r. --ARR: Wartość eksportu produktów mleczarskich (...)wstecz | 22| 23| 24| 25| 26| 27| 28| 29| 30| 31| ... +10| +25| 54 | dalej |