W AXIE jest procentowo dwie tabelki (zakładki) umarzane i kupowane
W umarzanych można wsadzić jeden, dwa lub więcej funduszy (cały portfel również) jakie sieę chce umorzyć oraz % jaki maja być umorzony dla kazdego funduszu z osobna.np
Umarzam AXA Akcji 90%, Unikorone 60% itd
W nabywanych wklekjam z kolei funduszę ,które chce nabyć i znów może to być jeden funusz ,2, 3 itd i ich wartość procentową która łącznie ma zawsze wynosić 100%
np umorzyłem poprzednie a za umorzone jednostki chce nabyć fundy
pieniężne 30%, Skarbiec obligacje 35%, lokacyjny 20% i templeton global bond 15%.
A teraz sedno: Zgodnbie z OWU kolejne zlecenie wykonywane jest po pełnym wykonaniu poprzedniego. Wyjaśnie na przkładzie
dzień 1 daje zlecenie konwersji "1"
dzien 2 daje zlecenie konwersji "2"/ akceptacja konwersji nr"1"
dzien 3 wykonanie konwersji nr "1"/ konwersja nr "2"
dzien 4 konwersja nr "1" została już wykonana w poprzednim dniu /
akceptacja konwersji nr"2"
dzien 5 konwersja nr "1" wykonana / wykonanie konwersji nr "2"
dzien 6 konwersja nr "1" wykonana / konwersja nr "2" wykonana
dzien 7 operacja 1 pokazana po zalogowaniu / konwersja nr "2" wykonana
dzien 8 operacja 1 pokazana po zalogowaniu / konwersja nr "2" wykonana
dzien 9 operacja 1 pokazana po zalogowaniu / operacja 1 pokazana po zalogowaniu
Czasami od zlecania konwersja moze być wykonana na 4 dzień czyli 1 zlecenie, 2 akceptacja, 3nic albo umorzenie jednostek, 4 kupno ale od maja mi sie nie zdarzyła konwersja na 4 dzień a trochę ich było ( może jakieś nowe standardy)
Natomiast czy można dawać zlecenie odwrotne na fundach których sie jeszcze realnie nie kupiło podczas pierwszego zlecenia -nie wiem. Naprwadę proponuję infolinie AXA, myślę że na pewno dadzą wyczerpującą odpowiedz gdyż w moim mniemaniu icich infolinia jest naprawdę dobra , a uwierzcie zadawałem dużo pytań i zawsze otrzymywałem odpowiedz zgodnie z prawdą.