gosiczek
/ 82.160.51.* / 2007-11-14 13:19
Witam!
Nie inwestuje ani w AXA ani w Skandii, tylko w AEGONIE. Prawie cztery lata temu podpisałam polisę z AEGONEM (wtedy nazywali się chyba Nationwide). Spotkałam się też z agentka Skandii, ale kobita jakoś mi "nie leżała". Poza tym kosztowo AEGON był korzystniejszy i dlatego go wybrałam. Jestem zadowolona z zysków - do tej pory wpłaciłam 3 x po 4000 zł. , a na rachunku mam prawie 20 tys. Było troche więcej, ale spadło - moja agentka mówi, że odrobi i to z nawiązką. Teraz w grudniu będę wpłacać 4 składkę, za rok piątą i potem już podobno nie musze wpłacać. Ta polisa ma byc zabezpieczeniem mojej emerytury. Fajna rzeczą jest dodatkowe konto, gdzie można sobie wpłacać dodatkowe środki, ale można je w każdej chwili wypłacić z jakąś symboliczną opłatą - chyba 1%. Jeśli chodzi o opiekę, to z agentką widuję się raz do roku, ale telefonicznie częściej. jak chce coś pomieszać w funduszach, to dzwoni i robię zmiany funduszy przez internet. Gdybym jeszcze raz miała wybierać, to chyba znowu wybrałabym AEGON (co prawda nie wiem, jaka ofertę ma AXA), ale pani, która zakładała mi tę polisę zna się na rzeczy, potrafi zrobic profesjonalne wyliczanki i wszystko wytłumaczyc w zrozumiały sposób. Właśnie wyjęłam papiery z zakładania tej polisy - wyliczenia które mi robiła były na 10%, a zyska mam wyższy, ale to chyba lepiej, niz gdyby było odwrotnie :-)
Pozdrawiam