Stary post Ewelinki ale moze jeszcze zaglada tu ktos :)
Mam ten sam problem, chce zalozyc wlasny maly biznes ale nie wiem jak sie do tego zabrac.
Jestem z zawodu elektronikiem. Nie pracowalem nigdy w swoim zawodzie ale daje sobie rade z naprawa i skladaniem komputerow.
2 lata temu wyjechalem do Niemiec i caly czas mysle co robic. Pracy teraz nie ma.
Chcialem otworzyc servis komputerowy ale w moim miescie sa 2 i mysle ze odpadlbym w przedbiegach. Pozniej myslalem nad fotografia slubna, ale tutaj nie jestem pewien czy podolalbym. Kocham fotografowac i z aparatem moglbym biegac wszedzie , ale to tylko amatorskie fotografie.
Nastepnie myslalem o handlu (do dzis) Bylem juz nawet pytac co i jak w urzedzie.
Wszystko cacy, ale czym handlowac tutaj? myslalem o ciuchach ale tutaj mamy sklepy typu KIK gdzie mozna za 5€ cos kupic. Chetnie handlowalbym czymkolwiek, aby dawalo jakies zyski. Nie licze na jakies ogromne pieniadze. Chcialbym zarobic cokolwiek, aby bylo na +. Problem polega na tym, ze nie wiem skad brac towar do handlu, nikogo nie znam, nikt nie pomoze mi w tym a zona boi sie i odradza:)
Zawsze tlumacze, ze cos w zyciu trzeba robic, miec jakis cel i ja mam cel; wlasna firma. Byc sam dla siebie szefem.
Jestem gotow jezdzic do Polski po towar gdyby mialo sie to oplacac.
Bardzo prosilbym o jakies porady, pomoc w kontaktach z hurtowniami w Niemczech lub Polsce, moze wspolpraca.
Pozdrawiam Tomek