marek19.53
/ 83.24.29.* / 2007-12-20 00:35
Takiej odpowiedzi, jak dotychczas, udziela nam rząd.
Niczym innym się nie zajmuje. Ciągle, prócz ble, ble expose nie mamy programu działań rządu (nawet zarysu, nawet założeń do programu), porozumienie koalicyjne można streścić "jakoś tam będzie, kochajmy się.
Twarzą rządu jest Pitera z pomysłami likwidacji (połączenia) CBA i NIK, sejm obniża budżet NIK i IPN. Z dokumentami "na Rydzyka" pozyskanymi, jak sama powiedziała "na mieście"
Jak w okresie przedwyborczym najważniejsze są problemy sztucznie eksponowane.
In vitro zamiast działań systemowych w ochronie zdrowia.
Podwyżki dla lekarzy (od 2011) - natychmiastowa reprymenda Tuska,
Jedna wypowiedź Hall - dostała po uszach i zajęła się sałatą zamiast czipsów w szkolnych sklepikach.
Za to w gospodarce, infrastrukturze, finansach - kompletna cisza. Jedno okienko - medialny bzdet - ale też cisza.
Komisja Palikota, która za dwa lata ma wystękać co wymyśliła to porażka. Jak na razie wpadł na likwidację koncesji na zbieranie grzybów. Może i bzdurna, ale w czym to ma mi pomóc.
Mam całą listę przepisów, które można zlikwidować jednym pociągnięciem pióra..
- podatek drogowy od samochodów dostawczych o DMC 3500 kg (Belka). Skandal, bo kupowałem dostawczy a Belka jednym zapisem "od 3500 kg włącznie" zrobił z niego ciężarówkę.
- opłata za zaświadczenie, że prywatny samochód ciężarowy wykorzystuję na potrzeby własnej firmy,(też Belka)
- licencje przewozowe dla sporadycznych przewozów zarobkowych. Wiozę towar do klienta, kilkaset kilometrów. Wracam bez ładunku. Nie wykupię licencji dla kilku, kilkunastu przewozów w ciągu roku.(też Belka).
- pozwolenia na budowę obiektów o małej kubaturze i domów jednorodzinnych (projekt PiS zablokowany przez PO i SLD). Podobno ma go zgłosić teraz PO.
Można to mnożyć.