Ile razy my podatnicy mamy płacić za to samo, rozkradli wszystko, teraz my mamy ratować, podatek drogowy w paliwie, najdroższe paliwo, najdroższe autostrady (wybudowanie, opłaty), najwięcej płacimy za gaz od ruskich, kiedy to się skończy????
pozbyć się mafii węglowej i będzie spokój , gdy Ziobro zajął się mafią to teraz chcą postawić go przed trybunałem to ja pytam się komu zależy aby odpowiednie służby trzymały się z dala . TYM ,którzy straszą Trybunałem Stanu - to proste (wszędzie ale nie w Polsce)
Problem nie leży w socjalu górników. Sprawdźcie ile podatków z kopalń ściąga skarb państwa i za ile kopalnia sprzedaje węgiel (nie pośrednicy), Jedną decyzją można postawić górnictwo na nogi a nie z jednej strony dorzynać a z drugiej reanimować
A może by tak przyjrzeć się wydatkom na prezesów, zarządy stado biurokratów etc. i do tego absurdalne opodatkowanie. Podobno cena tony węgla w kopalni to niecałe 300 zł to dlaczego ja płacę ponad 700?
Jak długo będziecie ratowac to g...o kosztem całego społeczeństwa!!!!!!! Jak kopidoły przyjada do Wawy palić opony,nie macie policji żeby tą bandę rozgonić!!!!!!!
To kradzież i złodziejstwo. Pakują co mogą ile mogą by odciągnąć majątek i mataczyć i ukrywać go. Rozliczyć czemu nikt nie mówi o tym głośno by PO i PSL rozliczyć z tych przekrętów?
Im szybciej te kopalnie zamkną tym będzie większy zysk dla Polski. Państwo nie powinno dokładać do reaktywacji trupa na którym żeruje klan "dudusiów". Mam 1085 zł emerytury i też jestem bankrutem - kto mi pomoże.?
po-kraki są tak głupie że nie są w stanie tego zobaczyć. To banda leni, kłamczuszków, oszustów, nieuków, banda przemalowanych miłośników ukrainy i specjalnie złodzieja-miliardera poroszenki. banda nie potrafiąca nawet sensownie wydawać państwowych pieniędzy. Banda sterowana przez niewiadomego pochodzenia facecika-oszusta o pięknie brzmiącym staropolskim imieniu i szlacheckim staropolskim nazwisku. Jesień blisko, śmieci z po, psl do więzienia, drobne płotki na śmietnisko.
ja za to mam pomysl zeby to cale towazystwo wzajemnej adoracji zamknac do wiezienia za sprzeniewiezanie Polskiego majatku i obsadzanie pociotkami stanowsk budzetowych, tych spolek prezesikow tez na zbity ryj wywalic, jak tak moze byc ze wungiel z australii oplaca sie bardziej kupowac i sprowadzac niz nasz ?! bic kuurwy i zlodzieji