finanse
09.12.2019 10:29

Premier odwołał M. Iwanicz-Drozdowską ze stanowiska z-cy przewodniczącego KNF

Warszawa, 09.12.2019 (ISBnews) - Prezes Rady Ministrów Mateusz Morawiecki odwołał Małgorzatę Iwanicz-Drozdowską ze stanowiska zastępcy przewodniczącego Komisji Nadzoru Finansowego (KNF) z dniem 6 grudnia 2019 r., co jest konsekwencją złożonej przez nią wcześniej rezygnacji, podała Komisja.

"Prof. Małgorzata Iwanicz-Drozdowska umotywowała swoją rezygnację względami osobistymi oraz zamiarem poświęcenia się w większym stopniu działalności akademickiej. Przewodniczący KNF Jacek Jastrzębski podziękował Małgorzacie Iwanicz-Drozdowskiej za współpracę, zaangażowanie oraz wsparcie życząc jej jednocześnie powodzenia w dalszych planach" - czytamy w komunikacie.

Małgorzata Iwanicz-Drozdowska objęła funkcję zastępcy przewodniczącego KNF z dniem 4 lutego 2019 r. po tym, jak została powołana na to stanowisko przez premiera Mateusza Morawieckiego 31 stycznia br. W Urzędzie Komisji Nadzoru Finansowego była odpowiedzialna za nadzór nad sektorem bankowym oraz sektorem Spółdzielczych Kas Oszczędnościowo Kredytowych i Instytucji Płatniczych.

Tagi: finanse, bankowość, giełda, wiadomości, giełda na żywo
ISBnews