Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Mateusz Ratajczak
Mateusz Ratajczak
|

Jak wybrać dobre mięso na grilla? Pakowane porcje są bezpieczniejsze

Mięso pakowane w porcjach jest bezpieczniejsze. Nie styka się z innymi gatunkami np. na ladzie w sklepie i w związku z tym jest mniejsze ryzyko wtórnego zakażenia. - Nie możemy się z tym przebić - ubolewał w programie "Money. To się liczy" Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso. Świeże mięso powinno mieć kolor różowoczerwony. Nie może być zbyt tłuste ani zbyt mokre. - Jeśli mamy mięso w tacce, to nie powinno być za dużo naturalnego wycieku - wyjaśniał ekspert.

18
Podziel się:
KOMENTARZE
(18)
Roman
3 lata temu
Mięso z grilla jest rakotwórcze. Zwłaszcza te spalone chrupiące skórki. Tak samo rakotwórcze jak roundup i inne świństwa. Lepiej grillować grzyby i kabaczki. Chciaz nie zarabiamy na swojego raka
jill
3 lata temu
Nie kupuję paczkowanego, ponieważ nie mam ochoty zaśmiecać planety plastikiem i nie mam pewności, co za towar tam spakowano- powąchać nie mogę.
dvol
3 lata temu
Mięso na wagę często pochodzi z lokalnej masarni lub wręcz rozbierane na zapleczu . Mięso pakowane często pochodzi z ferm przemyslowych obcych krajów . Amen
Marcin
3 lata temu
Kto pisał ten artykuł? Jakiś celebtyta kulinarny chyba....
Anka
3 lata temu
Nigdy nie kupuję gotowego, przyprawionego mięsa na grilla bo nie mam zaufania i nie wiem czy było świeże przed upiększeniem przyprawami, zawsze robię to sama wtedy wiem co jem.