Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na
oprac. Patryk Skrzat
|

Sokołów finalizuje przejęcie Grupy Mięsnej Gzella. Dodatkowe 6 tys. ton mięsa

89
Podziel się:

Zapowiadana w lutym transakcja jest na finiszu. Sokołów podpisał umowę, na mocy której przejmuje Grupę Mięsną Gzella.

Bogusław Miszczuk, prezes Sokołów S.A
Bogusław Miszczuk, prezes Sokołów S.A (PAP/Paweł Pawłowski)

W lutym zapowiedź, w marcu zgoda Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, w maju podpis. Sokołów jest już na ostatniej prostej w procesie przejęcia Gzelli.

"Na mocy dokumentów podpisanych dnia 30.05.2018 r. Sokołów przejął kontrolę nad jednym z najnowocześniejszych zakładów przetwórstwa mięsnego w Europie o potencjale produkcyjnym ponad 6 tys. ton mięsa miesięcznie, a także zapleczem logistycznym i największą w kraju siecią wyspecjalizowanych Delikatesów Mięsnych. Zakład zlokalizowany w miejscowości Osie w Borach Tucholskich jest ósmym zakładem produkcyjnym Grupy Sokołów" - czytamy w komunikacie.

Do 38 centrów dystrybucji Sokołów i 48 sklepów własnych, dołączy ponad 200 sklepów działających obecnie pod marką Delikatesy Mięsne Gzella.

Zobacz także: Zobacz także: Na stację paliw po buty, mięso i telewizor. Zakaz handlu w praktyce

- Naszym celem jest zapewnienie optymalnych warunków dla stabilnego wzrostu wszystkich naszych zakładów i spółek, stałe umacnianie pozycji rynkowej, doskonalenie profilu działalności i jakości produkcji oraz bycie partnerem dla naszych klientów i konsumentów. Do tak ambitnego zadania niezbędny jest zaangażowany i doświadczony zespół. - mówi Bogusław Miszczuk, prezes Sokołów S.A. - Przejmując Grupę Gzella, witamy w naszym zespole, liczącym obecnie ponad 7000 osób, grupę ponad 1000 doświadczonych pracowników, którym zapewnimy te same warunki i bezpieczeństwo zatrudnienia, jakie gwarantujemy pracownikom wszystkich spółek i zakładów Grupy Sokołów - dodaje.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

wiadomości
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(89)
Anonin
5 lata temu
Co ten Bogusław ściemnia takie same warunki pracy, jak przy sklepie z bardzo dużym obrotem ubytki są wzięte z stoiska na bazarze gdzieś na wiosce. W gzeli bez Sokołowa w inwentaryzacji zawsze wychodziło dobrze to nagle za Sokołowa na sklep 4tys zł , sokołów zminimalizował procent ubytków gdzie przy dobrym sklepie z wypiekami własnymi wymyślił ubytki 1300zl. Zona po 10 latach pracy w gzeli prawie zawału dostała że miesięczne odcigaja 300zl z wypłaty.
Ver
5 lata temu
No to wyroby gzelli trafia do biedronki :-) zapewne jakos sie poprawi.... masakra, teraz tylko jesc, a potem wizyta u lekarza i dobra nowina ma Pan/Pani raka :-)
sf
5 lata temu
proteiny miesa odpowiedzialne sa za powstawanie raka i innych schorzen ale ta wiadmosc tylko dla tych co mysla.
Siemiatycze
5 lata temu
Sokołów niech w higienę zainwestują bo tam się oszczędza na tym pozdro PS. Wiem słyszałem
Aladynn
5 lata temu
Mmm wieprzowina z Sokołowa a może przypomnę sprawę paare lat po przejeciu przez obcy kapitał w wedlince były antybiotyki rozkładające mięsień sercowy u KONSUMENTÓW .guten apetit
...
Następna strona