Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
oprac. Patryk Skrzat
|

Sokołów finalizuje przejęcie Grupy Mięsnej Gzella. Dodatkowe 6 tys. ton mięsa

95
Podziel się:

Zapowiadana w lutym transakcja jest na finiszu. Sokołów podpisał umowę, na mocy której przejmuje Grupę Mięsną Gzella.

Bogusław Miszczuk, prezes Sokołów S.A
Bogusław Miszczuk, prezes Sokołów S.A (PAP/Paweł Pawłowski)

W lutym zapowiedź, w marcu zgoda Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, w maju podpis. Sokołów jest już na ostatniej prostej w procesie przejęcia Gzelli.

"Na mocy dokumentów podpisanych dnia 30.05.2018 r. Sokołów przejął kontrolę nad jednym z najnowocześniejszych zakładów przetwórstwa mięsnego w Europie o potencjale produkcyjnym ponad 6 tys. ton mięsa miesięcznie, a także zapleczem logistycznym i największą w kraju siecią wyspecjalizowanych Delikatesów Mięsnych. Zakład zlokalizowany w miejscowości Osie w Borach Tucholskich jest ósmym zakładem produkcyjnym Grupy Sokołów" - czytamy w komunikacie.

Do 38 centrów dystrybucji Sokołów i 48 sklepów własnych, dołączy ponad 200 sklepów działających obecnie pod marką Delikatesy Mięsne Gzella.

Zobacz także: Zobacz także: Na stację paliw po buty, mięso i telewizor. Zakaz handlu w praktyce

- Naszym celem jest zapewnienie optymalnych warunków dla stabilnego wzrostu wszystkich naszych zakładów i spółek, stałe umacnianie pozycji rynkowej, doskonalenie profilu działalności i jakości produkcji oraz bycie partnerem dla naszych klientów i konsumentów. Do tak ambitnego zadania niezbędny jest zaangażowany i doświadczony zespół. - mówi Bogusław Miszczuk, prezes Sokołów S.A. - Przejmując Grupę Gzella, witamy w naszym zespole, liczącym obecnie ponad 7000 osób, grupę ponad 1000 doświadczonych pracowników, którym zapewnimy te same warunki i bezpieczeństwo zatrudnienia, jakie gwarantujemy pracownikom wszystkich spółek i zakładów Grupy Sokołów - dodaje.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

wiadomości
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(95)
Bobol
4 tyg. temu
A kto wie że nie produkują wędliny z mięsa zakażonego ASF.
Lobini
4 tyg. temu
Z tego mięsa nigdy nie zrobią zdrowych wyrobów. Smaczne nie znaczy zdrowe.
Trucinko
4 tyg. temu
Kiedyś podczas smażenia mięsa nie wydzielał się płyn ani dioksyny . Dziś więcej tego niż mięsa.
Schabowski
4 tyg. temu
Dziś ich wędliny nie są wędzone tylko farbowane . Więcej trucizny. Klient zawsze patrzy tylko na cene.PO co?.
Zbynio
4 tyg. temu
Jak to możliwe ,że mięso świeże ma miesiąc przydatności ,a wędlina po dwóch dniach robi się slizka i nie świeża. Sokołów to tylko w PRL produkował smaczne i zdrowe wyroby tylko z polskiego mięsa.
...
Następna strona