Na skróty
Forum Forum nieruchomościOfertyMiałeś złe doświadczenia z biurem nieruchomości?

Miałeś złe doświadczenia z biurem nieruchomości?

skomentuj
Gracuszek / 94.192.152.* / 2010-07-26 20:48
Napisz nam o tym! Jesteśmy w trakcie robienia czarnej listy agencji
nieruchomości.

Jeżeli chcesz to proszę opisz swoje doświadczenia w mailu do nas
wysłanym na adres naduzycia@opodal.pl lub tutaj:
www.opodal.pl/kontakt.html
Nie dajmy się agencjom wodzić za nos!

Dziękuję i pozdrawiam!
Wyświetlaj:
ROMAN32 / 46.113.147.* / 2012-02-03 18:47
Uwaga Na biuro nieruchomości "Centrum" Łańcut ul Dominikańska, zależy im tylko na pobraniu prowizji, przy zakupie za ich pośrednictwem nieruchomości ZATAILI ŻE PRZE DZIAŁKĘ PLANOWANA JEST DROGA! MIMO KILKUKROTNYCH ZAPYTAŃ O TO! PO PROSTU NAS OSZUKALI! OMIJAĆ Z DALEKA !
xxxxxxxx / 2011-12-15 14:40
ja akurat mam bardzo dobre doświadczenie z agencją, a pracownik tej firmy był niezwykle pomocny, chciał znaleźć mi moje mieszkanie idealne i nie wybierał wcale najdroższych ofert...
gosc2 / 77.65.32.* / 2011-12-15 13:53
Witam,
Jedna sprawa opisana na tym forum jest kompletną bzdurą ,jeżeli wszystkie informacje tutaj są wyssane z palca to nie rozumiem idei tej strony .
Na tą chwile wiem że sprawa trafi do sądu .
Pozdrawiam wszystkich pośredników nieruchomości !!!!!!
Naiwny klient / 77.237.17.* / 2011-11-07 14:52
Raczej odradzam Biuro Nieruchomości GERENDA w Łodzi. Jeżeli ktoś poraz pierwszy kupuje mieszkanie (tak jak my z mężem), niech nie korzysta z usług tego biura. Pośrednicy starają się znaleźć mieszkanie, ale mozolnie, to my podsuwaliśmy oferty mieszkań do biura, choć bardzo dokładnie opisywaliśmy czego chcemy, byliśmy konkretni. Po podpisaniu aktu notarialnego ludzie od których kupiliśmy mieszkanie nie chcieli się wyprowadzić. Okazało się, że w umowie nie było żadnego zapisu o karze umownej, nawet nie słyszeliśmy od pośrednika, że można zrobić taki zapis. Sami musieliśmy jeździć i walczyć o swoje. Ponad to, liczniki, które wszystkie powinny być spisane przy protokole, nie były, i teraz my musimy płacić za energię grzewczą za poprzednich lokatorów... My nie musimy wiedzieć wszystkiego, od tego jest pośrednik. Ale pośrednikowi chodziło tylko o doprowadzenie sprawy jak najszybciej do końca i zgarnięcie kasy. Mało tego, poleciłam to biuro mojej rodzinie zanim jeszcze okazało się jacy są i mają tym razem problem z niepłaceniem za sprzedane mieszkanie. Oczywiście w akcie znów żadnego zapisu chroniącego którąkolwiek ze stron. Nie polecam! Odradzam!
fafetka / 85.89.178.* / 2012-01-25 15:17
Kolejnym nieuczciwym biurem z Łodzi jest DSI.COM Jakub Piąstka. Oszukuje co do prowizji oraz nie bardzo pomaga w załatwieniu formalności. Dostaliśmy od nich umowę do podpisania, numer tel. do właściciela działki i na tym się skończyło. Nie było możliwości negocjacji umowy (także prowizji). Dostaliśmy informację, że oferta jest naprawdę korzystna i jeśli nie my to inni wkrótce z niej skorzystają, więc dlatego prowizja jest wysoka (zdecydowanie wyższa niż w innych biurach). Pośrednik stwierdził, że niestety skoro sprzedający nie płaci prowizji to my musimy. Jak się okazało to samo usłyszał sprzedający, tzn. że musi zapłacić prowizję, bo teraz kupujący prowizji nie płacą. Biuro zyskuje więc sporo na prostym oszustwie, bo podwójną kasę. Dodatkowo oprócz numeru telefonu i informacji jak należy zapłacić prowizję nie ma żadnej pomocy ze strony pośrednika. Zdecydowanie nie polecam. Jak się dowiedziałam nie polecają również miejscowi doradcy finansowi, ponieważ sporo ich klientów miało już do czynienia z tym biurem. Jeśli możecie to omijajcie to biuro szerokim łukiem, bo ja już się "przejechałam".
ZbychuAneta / 212.230.71.* / 2011-10-04 14:54
Wlaśnie wszystko na odwrót. Ale może to dlatego że bylo to biuro na poludniu Teneryfy, prowadzone przez Polaka zamieszkalego tam od 15 lat.
Kupiliśmy z żoną po wieeeelu poszukiwaniach mieszkanie na poludniu Teneryfy w biurze Property Alliance S.L. Kompetencja jest duża, biura walczą o klijętów ale my mieliśmy w końcu szczęście spotykając Pan Marcina i Panią z nim wspołpracującą. Bez nacisku oprowadzalin nas po różnych nieruchomościach, aż znaleźliśmy nasze marzenie. Fantastyczni ludzie, profesjonalni, uprzejmi, pomocni. Do dziś dnia slużą nam pomocą przy jakimkolwiek problemie jako że nie mówimy po hiszpańsku.Wszelkie formalności z zakupem, kredyt, notariusz, adwokat, tłumaczenia, w każdym momęcie nam pomogli. Zapraszamy chętnych którzy marzą o spędzeniu czasu na teneryfie we własnym apartamencie na kontakt z nimi. Mają biuro w małym Centrum Handlowym San Eugenio.Chociaż czasami polacy za granicą mają zlą famę, ale oni są naprawdę cudowni.
Naprawdę polecamy!
boggdan / 2011-09-15 12:31
sam pośredniczę przy kupowaniu czy sprzedawaniu mieszkania, jeżeli klient jest konkretny to nie ma problemów, ale jak się sam nie potrafi zdecydować to my nie jesteśmy w stanie mu w tym pomóc, biuro jest od tego by pokazywać oferty dopasowane do potrzeb klienta, a nie od tego by czytać w jego myślach!
Cormoran / 89.79.114.* / 2011-09-16 19:36
Akcja STOP pośrednikom nieruchomości to akcja obywatelska zachęcająca kupujących i sprzedająych nieruchomości w Polsce do zrezygnowania z usług pośredników nieruchomości.

Jesteśmy grupą ludzi, których łączy jedno: złe lub bardzo złe doświadczenia we współpracy z pośrednikami nieruchomości.

Naszym celem jest uświadomienie jak największej liczbie ludzi w Polsce, że korzystanie z usług pośredników nieruchomości jest nie tylko drogie, ale również nie zwiększa a czasami wręcz zmniejsza bezpieczeństwo transakcji kupna-sprzedaży nieruchomości.

Przyłącz się do akcji!

www.stopposrednikom.pl
WOJTEKXXX / 109.173.146.* / 2011-09-14 21:13
101nieruchomosci poznan ul.naramowicka - kretacze , zmienają prowizje w zależności od zainteresowania klienta
Podpisują BARDZO NIE KORZYSTE UMOWY Z WŁASCICELAMI NIERUCHOMOSCI - np to ze nie mogą sprzedać badz wynajac własnej nieruchomosci bez zgody Pana posrednika nawet jesli ten nie zrobił nic aby sprzedac nieruchomość
KUPUJ BEZ POSREDNIKÓW :)
eagles / 81.219.84.* / 2011-03-22 21:45
to raczej biura mają złe doświadczenia z klientami , łachmytami i lawirantami, którzy myślą, że można kiwać pośredników.....to z klientów trzeba czarną listę wykonać...........
Bezpośrednik / 83.9.220.* / 2011-03-23 10:52
oj przydałoby się :) szczególnie tych wracających ze stanów albo z wysp, Panie u nas w California to ja mam dom za cenę tego mieszkania, to jakiś kpina. Szanujmy się na wzajem.
hom / 2011-06-20 12:50
właśnie o to chodzi, że klienci z góry zakładają że co złego to nie oni, tylko pośrednik nie dopełnił obowiązków... klient nasz pan
NosterN / 2010-10-25 12:50
Celem prawdziwego pośrednika nie jest wodzenie za nos Klienta.
Wiele nieporozumień powstaje już na początku współpracy z pośrednikiem. Jemu trzeba spokojnie powiedzieć co chcemy kupić, gdzie, w jakim stanie i ile mamy pieniędzy.
Po każdej przedstawionej ofercie zdobądźmy się na krótki komentarz - co nam się podobało a co nie i dlaczego. To zdecydowanie ułatwia dobór ofert i nie tracimy czasu, a o to przecież chodzi.
pozdrawiam
Noster
skomentuj

Najnowsze wpisy