zakładanie pubu

skomentuj
coralgol / 2008-11-16 18:00
dzień dobry. chcę wynająć lokal 250m i zaadaptować go na pub. czy podobnie jak przy gastronomii muszę posiadać projekty: Budowlany,
Wentylacji, Wod-kan, Elektryczny. Jakie to są mniej więcej koszty włącznie z odbiorem sanepidu, straży pożarnej itp. Z góry dziekuje za odpowiedź
Wyświetlaj:
coralgol / 2008-11-18 12:07
Witaj: Zle mnie zrozumiałeś ja nie posiadam Pubu ja jestem na etapie sprawdzania czy to opłacalne i jakie są koszty zaadoptowania lokalu pod Pub(koszty odbioru sanepidów i inych strazy pozarnych ,projekty adaptacji które trzeba złozyc w sanepidzie czy u konserwatora zabytków-Jakie to koszty???). Sam mam taki problem jak ty.Przykro mi ale ci nie pomogę Sam czekam na pomoc i liczę ze jakiś właściciel który zakładał Pub się odezwie
trepifajksel / 2008-11-17 13:13
Przepraszam za poprzedni post cos chyba zle zrobilem.
Witaj Coralgol,
Jesli mozesz to podziel sie ze mna wiedza na temat funkcjinowania pubu. Podobnie ja Ty, rowniez mysle o pubie. Licze i licze i za nic w swiecie mi to nie chce wyjsc.
Czynsz: np 2500-3500
Prad. W pubie jest ciemno wiec bedziesz swiecil przez caly czas ok 700 zl
Ulgowy ZUS ok 300zl.
Ogrzewanie +media 200 zl
Koszty dojazdu do pracy 200zl
Ksiegowa 100zl
Nie wspomne o pracowniku.
Dodam sobie 10% na rozne rzeczy ktorych nie przewidzialem.
Leciutko liczac koszty bez pracownika to ponad 4 tys.
Powiedzmy ze na wszystim masz 100%. Na piwie zarabiasz ok 2 zl. Sprzedajesz cole
i troche innch drobiazgow.
Zeby wyjsc na zero to musisz miec przychod rzedu 10 tys. Zakladajac ze sprzedaz piwa stanowi 80% twojego biznesu wychodzi ze piwa musisz sprzedac za 8 tys. Liczmy dalej, piwo po 4 zl, czyli 2 tys piw musisz sprzedac zeby wyjsc na zero. Czyli ok 500 piw na tydzien. Puby funkcjonuja w godzinach popoludniowych. Powidzmy od 18 do 24 w tygodniu a w sobote i Niedziele do oporu. Najlepszy dzien to sobota. Sprzedaj 100 piw, no moze 150, ale to juz jest kosmos. W tygodniu jest slabiutko, puby zyja genralnie sobotami. Sprzedaj w kazdy dzien 40 piw. 5x40=200 sobota 150 i niedziela 100 Wychodzi ponizej 500 piw na tydzien.
Pamietaj ze sam sobie nie poradzisz w pubie. Wiec musisz miec kogos do pomocy. Tak wiec koszty dalej rosna.
Jesli masz jakis plan dzialania to bardzo prosze opowiedz mi o tym. Z drugiej strony przeciez puby istnieja. Nie wiem jak to dziala.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Jacek, Gliwice
monik33 / 77.112.180.* / 2010-02-07 16:56
własnie mam ciekawy pub do przejęcia ale mam doswiadczenie tylko w gastronomii nie wiem czy dam rade doradzcie
skomentuj

Najnowsze wpisy