Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Sebastian Ogórek
Sebastian Ogórek
|
aktualizacja

Henryk Kania na krawędzi. Cała branża mięsna od lat ma niską rentowność

- Rentowność branży od kilkunastu już lat liczymy na poziomie od zera do 2,5 procenta - mówił w programie "Money. To się liczy" Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso. - Ostatnie lata pokazują, jak duże są wahania cen na rynku surowca. Ostatnie miesiące pokazały, że ceną surowca w Europie rządzi rynek chiński. Tak naprawdę nie mamy żadnego wpływu na to, co wydarzy się na naszym rynku. Myślę, że tego nie da się uregulować - wyjaśnił.

KOMENTARZE
(4)
Szybki
5 lata temu
Tak niskie ceny kupują po 5zł z groszami od rolnika a w sklepie po 25 najtaniej i się nie opłaca wiem chcieliby żeby kilogram kosztował po 100 i wtedy git
kid
5 lata temu
rolników wykończyli teraz na nich czas przyszedł
Tromer
5 lata temu
Rentowność jest taka jaka jest po zaklady inwestują w sprzęt a nie np. programy, SW, systemy MES, ERP, Traceability itp. Work Smarter not Harder i rentowność sie wyrówna to poziomu innych Państw
qq
5 lata temu
słyszałem, że w keni bonki puszczają, czy wzrośnie u nas cena emisji co2 ??