Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Mateusz Ratajczak
Mateusz Ratajczak
|
aktualizacja

Uwaga! Sanepid ostrzega. "Czytajmy etykiety. Upały to zmora dla żywności"

- W upały w sposób szczególny trzeba zwracać uwagę na jakość towaru i jego sposób przechowywania - powiedział w programie „Money. To się liczy” Grzegorz Hudzik, zastępca Głównego Inspektora Sanitarnego. – Jeśli na opakowaniu jest napisane, że produkt powinien przebywać w warunkach chłodniczych (+2, +4 st. C), a w rzeczywistości jest wystawiony na ladzie, nie kupujmy. Bakterie w upale szybko się namnażają. Zasada ograniczonego zaufania bardzo się przydaje. Bądźmy szczególnie wyczuleni na produkty typu: wędliny, mięso, nabiał. Tu łańcuch chłodniczy nie może być przerwany.

KOMENTARZE
(30)
sdvs
5 lata temu
eeee... szczepionki tez miały przerwany łańcuch chłodniczy a wstrzykiwano je świadomie, wiedząc o tym, i podobno nie szkodzą...
Cóz
5 lata temu
Mrożonka/lód, który ma taki jakby szron jest zamrożony ponownie. Pamiętajmy o tym!
32rrr
5 lata temu
dzieki pis jedzenie jest nie tylko zepsute ale i bardzo drogie
Romek
5 lata temu
Reklama była sensowniejsza niż ta pogadanka dwóch okularników.
Obywatel
5 lata temu
Drozyzna, bo pieniądz traci na wartości, 500+ wszędzie i dla każdego. Ci co głosują na PIS są sami sobie winni, wystarczyło trochę pomyśleć, podstawa ekonomii
...
Następna strona