Trwa ładowanie...
bFdMitsl
Notowania

Restauracje W Polsce – Wszystkie wiadomości

Najbardziej zaskakujące dania, których spróbujesz podczas Festiwalu #NowyFineDining
22.11.2021 14:47

FINE DINING WEEK
 / 
Najbardziej zaskakujące dania, których spróbujesz podczas Festiwalu #NowyFineDining

Gęsina z prażonym makiem, ciecierzyca w karmelu warzywnym, a może wege kaszanka lub królik faszerowany wątróbką i kasztanami w sosie musztardowym? Jesteście ciekawi jak smakują takie niecodzienne połączenia smaków? Jeśli tak, to koniecznie wybierzcie się na Fine Dining Week #NowyFineDining, który powraca w nowej odsłonie już 17 listopada. Szefowie Kuchni specjalnie na Festiwal przygotowali unikalne dania #SpozaKarty dzieląc się swoją filozofią gotowania. Rezerwacje trwają na www.FineDiningWeek.pl. Poniżej podpowiadamy, które dania zdecydowanie warto spróbować!

Pizza będzie albo droższa, albo mniejsza. Knajpy ostrzegają przed podwyżkami
1.5K
13.09.2021 18:53

GASTRONOMIA
 / 
Pizza będzie albo droższa, albo mniejsza. Knajpy ostrzegają przed podwyżkami

Jeśli gastronomii nie zniszczyły lockdowny, cios mogą jej zadać kolejne podwyżki. Bary, kawiarnie i restauracje albo podniosą ceny, albo padną. - Boję się przyszłości - mówi money.pl pani Ania, właścicielka kawiarni.

Kiepskie wieści dla gastronomii. Nadchodzące tygodnie mogą być decydujące dla wielu biznesów
43
07.03.2021 9:13

GASTRONOMIA
 / 
Kiepskie wieści dla gastronomii. Nadchodzące tygodnie mogą być decydujące dla wielu biznesów

Polacy zaczęli oszczędzać na zakupach, a także – na razie delikatnie – na jedzeniu na wynos. Gastronomia jeszcze tego trendu nie odczuła, ale obawy są spore. Spadek zamówień może być dla wielu biznesów z tej branży bolesnym ciosem.

Restauracje idą pod młotek. Pandemia zrobiła swoje. "Mamy już dość"
870
05.03.2021 18:08

GASTRONOMIA
 / 
Restauracje idą pod młotek. Pandemia zrobiła swoje. "Mamy już dość"

- Nie stać mnie na utrzymywanie zamkniętej restauracji - przyznaje Kosim Yunusov, właściciel warszawskiej restauracji Gazi. Lokal wystawił na portalu sprzedażowym. - Decyzja już zapadła. Zamykamy. Sprzedajemy - ogłasza Patrycja, właścicielka indyjskiej w centrum Krakowa.

Podhale gotowe na tłum turystów? "Najgorzej zapanować nad tym, co dzieje się na ulicy"
3
11.02.2021 11:17

KRUPÓWKI
 / 
Podhale gotowe na tłum turystów? "Najgorzej zapanować nad tym, co dzieje się na ulicy"

Na Podhalu przygotowania do pierwszego weekendu, podczas którego hotele w końcu będą otwarte i przyjadą turyści, idą pełną parą. Region spodziewa się najazdu spragnionych wypoczynku Polaków z całego kraju. - Jeśli chodzi o hotele, to po okresie letnim i pierwszej fali koronawirusa jesteśmy już przećwiczeni. Utrzymujemy wysoki poziom reżimu sanitarnego. Stoki narciarskie są przygotowane, zostały zatrudnione dodatkowe osoby do tego, by pilnować przestrzegania zasad. Najtrudniej nam zapanować nad tym, co się dzieje na ulicy - przyznała w programie „Money. To się liczy” Agata Wojtowicz, prezes Tatrzańskiej Izby Gospodarczej. - To teren otwarty, transmisja wirusa jest mniejsza, ale po liczbie zarezerwowanych noclegów wiemy, że w najbliższy weekend na Krupówkach będą tłumy. Trzeba starać się zachować dystans i bezwzględnie nosić maseczki. Dlatego apelujemy o pomoc do policji i straży miejskiej. Liczymy na wzmożone patrole, pouczanie i upominanie turystów. To bardzo ważne.

bFdMitsn
Sieć fastfoodów Warrena Buffeta chce wrócić do Polski. Poważna konkurencja dla McDonald’s
38
24.08.2018 15:42

RESTAURACJE W POLSCE
 / 
Sieć fastfoodów Warrena Buffeta chce wrócić do Polski. Poważna konkurencja dla McDonald’s

Dairy Queen od ponad roku szuka franczyzobiorców, żeby wrócić do Polski - informuje piątkowy "Puls Biznesu". To już drugie podejście do naszego rynku spółki ze stajni jednego z najbogatszych ludzi świata - Warrena Buffeta.

AmRest chce otworzyć ponad 1 tys. restauracji w dwa lata
1
01.08.2018 13:41

RESTAURACJE W POLSCE
 / 
AmRest chce otworzyć ponad 1 tys. restauracji w dwa lata

AmRest liczy na powiększenie swojej sieci w tym roku o minimum 300 lokali. To jednak początek planów. Minimum 400 lokali chce otworzyć w 2019 roku i o ponad 500 w 2020 roku.

Nowa sieć japońskich restauracji w Polsce. Jej specjalnością jest zupa ramen
16
31.07.2018 15:52

RESTAURACJE W POLSCE
 / 
Nowa sieć japońskich restauracji w Polsce. Jej specjalnością jest zupa ramen

Specjalizująca się w kuchni japońskiej Menya Musashi jest obecna na rynku od 1996 roku.

Po co gotować, jak można zamówić. Nowy biznes rozpycha się w Polsce
18
09.03.2018 8:17

BIZNES
 / 
Po co gotować, jak można zamówić. Nowy biznes rozpycha się w Polsce

Z raportu „Polska na talerzu 2017”, autorstwa IQS jasno wynika, że już połowa Polaków stołuje się na mieście. I to zarówno w dni powszednie jak i w weekend.

bFdMitst
Komentarzem w klienta. Restauracja ostro odpowiadała na krytykę. Ale z tym już koniec
32
20.02.2018 13:30

RESTAURACJE W POLSCE
 / 
Komentarzem w klienta. Restauracja ostro odpowiadała na krytykę. Ale z tym już koniec

Kiepskie opinie w sieci? Pewna restauracja znalazła na to sposób – obrażanie klientów, którzy wyrazili swoje niezadowolenie.

Niejasne przepisy w sprawie VAT. Uderzają w fast foody
25
06.02.2018 9:25

RESTAURACJE W POLSCE
 / 
Niejasne przepisy w sprawie VAT. Uderzają w fast foody

Polscy restauratorzy mają problem. Fiskus domaga się od nich spłaty zaległego podatku. Ale winne jest nieprecyzyjne prawo.

Smog go zmusił, by z Dżakarty wrócił do Polski. Chce podbić świat kuchnią indonezyjską
42
10.01.2017 6:00

RESTAURACJE W POLSCE
 / 
Smog go zmusił, by z Dżakarty wrócił do Polski. Chce podbić świat kuchnią indonezyjską

W Warung Jakarta – pierwszej indonezyjskiej restauracji w Warszawie - hitem jest Soto Ayam – to żółty rosół z kurczaka z kurkumą. Mateusz Rybiński do spółki z cukiernikiem, który piecze torty dla azjatyckich księżniczek za 300 tys. dol., chcą tą zupą podbić cały świat. W tym samym czasie Rybiński buduje szkoły kodowania dla dzieci w Indonezji. A zaczęło się trochę przez przypadek – kiedy w Holandii zamiast na spotkaniu ze starym kumplem wylądował w samym środku negocjacji dotyczących franczyzy największej sieci kebabów na świecie. I to w krótkich spodenkach.