Wiec mowia ze nie wolno angielskiemu IR przesylac naszych danych osobowych. Sprobujcie wydobyc z nich jakies swoje dane przez telefon. W angielskim banku na moja sugestie ze US bedzie rozliczac podatek od lokat pani popatrzyla na mnie jak na idiote. Anglicy nie zabija kury znoszacej zlote jaja. To miliony funtow do ich budzetu. Wystarczy JEDNA sprawa w Strassburgu (wszyscy wiedza ze to spolecznie niesprawiedliwe zlodziejstwo) i zacznie sie lawina ktorej juz pani urzednik US nie powstrzyma chocby sie zesr... Wtedy oglosza laskawie amnestie podatkowa a ludzie w Anglii oczywiscie ja oleja.
Teraz jest tak: siedem lat na to by okrasc czlowieka pracujacego w Anglii, ale rezydentura jest mocnym argumentem aby sie nie dac. Tylko trzeba sie pilnowac z inwestycjami (jak kupisz mieszkanie co podrozalo przypadkowo 200 % jak Polacy zaczeli wyjezdzac to oprocz tego ze splacasz polskich cwaniakow z****** Cie jeszcze US bo nie uzna rezudentury i w razie czego nasle komornika na nieruchomosc (Kupowanie na rodzine UWAGA: beda drazyc nieujawniona darowizne 20% podatku czyli wyjdzie ze zlodziejom sie udalo
PS Oryginal tego przepisu jest ogolnie dostepny to nowa konwencja brytyjsko polska w sprawie podwojnego opodatkowania. Rezydentura to sprawa czy spasiona pani urzednik uzna czy nie uzna, a kwota wolna od podatku opodatkowana w kraju (ale po zsumowaniu dochodow czyli co najmniej 30%,, zeby nie bylo watpliwosci ze life is brutal i US kopas w dupas. Jedyna rada to masowy bunt (co, wsadza trzy miliony ludzi do wiezienia? Moze porobia namioty wiezienne dla tych co sa w Anglii? Jedna osobe by zniszczyli, tysiac tez ale z tego kraju ucieklo oficjalnie ponad dwa miliony ludzi i jakos konca nie widac...
Mail jest trefny bo jeszcze jakis urzedas to czyta i gotow mnie wytropic i zniszczyc. IP jest angielskie wiec moze probowac, powodzenia