Gastronomia – Wszystkie wiadomościBezpieczne dowozy - jak zadbać o swoje bezpieczeństwo przy dostawie jedzenia z restauracji? #bezpiecznedowozyCała branża gastronomiczna w związku z pandemią znalazła się w bardzo trudnej sytuacji. Dowozy i wynosy to w tej chwili jedyne źródła przychodu dla...14.04.2020 17:31•MAT. SPONSOROWANYKoronawirus marnuje zapasy. Miliony litrów piwa do wylaniaNawet 30 milionów litrów piwa, które obecnie zalega w brytyjskich pubach i restauracjach, może zostać wylanych. Żeby pomieścić taką ilość złocistego...14.04.2020 14:32•Jakub CeglarzTarcza antykryzysowa nie pomogła gastronomii. Branża czeka na wersję 1.1 programuStowarzyszenie "Przyszłość dla Gastronomii" przychylnie spogląda na ustawę aktualizującą tarczę antykryzysową do wersji 1.1, którą przegłosował Sejm....09.04.2020 17:25•KROSprzedaż na wynos nie ratuje restauracji. Wiele czasowo się zamknęło, ale nie ma pewności, że wrócąSprzedaż jedzenia na wynos w żaden sposób nie rekompensuje braku wpływów z zamkniętych lokali. Dla większości lokali to zawsze i tak był tylko dodatek...09.04.2020 8:09•Martyna KośkaKoronawirus w Polsce. McDonald's redukuje etaty i wprowadza postojoweZatrudniający w Polsce ponad 25 tys. osób koncern zapowiada wprowadzenie czasowego obniżenia wymiaru czasu pracy oraz objęcie pracowników świadczeniem...07.04.2020 18:45•Katarzyna BartmanKoronawirus toczy gastronomię. "Czujemy wsparcie okolicznych mieszkańców. Bez nich byśmy nie przetrwali"Koronawirus i kolejne ograniczenia w przemieszczaniu się niszczą branżę gastronomiczną. O ile duże sieci z rozbudowanymi systemami dostaw pewnie...25.03.2020 10:26•Krzysztof JanośW Niemczech pada popularna sieć restauracji. Dobił ją koronawirusZ powodu drastycznego spadku obrotów w czasie koronakryzysu chyląca się ku upadkowi sieć restauracji Vapiano ogłosiła niewypłacalność.23.03.2020 19:20Gotował dla królowej, teraz chce podbić świat pierogami. "W planach Nowy Jork i Dubaj"Damian Wawrzyniak jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych Polaków na Wyspach. Kucharz gotował już dla królowej, występował w BBC i walczył o prawa...23.02.2020 13:38•Mateusz MadejskiSamoobsługowy bar bez barmana i kolejek. Sprawdziliśmy, jak wygląda piwna rewolucja 2.0Wchodzisz do pubu, a tam... cybertap, czyli automatyczny bar z 20 samoobsługowymi kranami. Lejesz do kufla, co chcesz i ile chcesz. Bez kolejek i bez...21.02.2020 17:23•Aleksandra StanekMedytacja zamiast podwyżki. Pracownicy Starbucks narzekają na benefityNie będzie podwyżek i zwiększenia zatrudnienia. Za to, pracownicy amerykańskich i kanadyjskich oddziałów Starbucks dostali subskrypcję w aplikacji do...13.01.2020 18:04•Witold ZiomekJedzenie z dowozem. Cyfrowa rewolucja dotarła do gastronomii25 mld dolarów – tyle w ciągu najbliższych czterech lat może być warty rynek dowozu posiłków w Europie. Jak wynika z raportu Deloitte i Uber Eats,...02.12.2019 16:02•Agata KalińskaSylwester Cacek znów prezesem zarządu Sfinks PolskaRada nadzorcza Sfinks Polska powołała Sylwestra Cacka na stanowisko prezesa spółki. Kadencja będzie trwała 6 lat.25.10.2019 20:11•Witold ZiomekPijalnie Wódki i Piwa w Niemczech. Polska sieć nie chce poprzestać na BerliniePodniebienia niemieckich smakoszy mocnych trunków są podobne do polskich. Wykorzystać to chce Mex Polska. Spółka zamierza otwierać kolejne Pijalnie...03.10.2019 14:59•Damian SłomskiBraki kadrowe w branżach usługowych. Nadgodziny i wysoka rotacja są tu normą12 godzin pracy to dzień jak co dzień w gastronomii, usługach i handlu. W tych branżach najwyższa jest też rotacja pracowników. – Przychodzi nowy...19.08.2019 14:08•Marcin ŁukasikPoprzednia strona1...242526272829