Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Sebastian Ogórek
Sebastian Ogórek
|
aktualizacja

Ceny żywności. 20 proc. droższe mięso? "To dopiero początek"

- Dzisiejsze podwyżki to pokłosie tego co działo się z kosztami produkcji w zeszłym roku – mówi Andrzej Gantner, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności. W programie "Money. To się liczy" dodał, że wszystko wskazuje na to, iż podwyżki na poziomie 20 proc. za mięso to jest dopiero początek. – Teraz dochodzą jeszcze koszty związane z epidemią COVID-19. Producenci próbują rekompensować straty jakie ponoszą na przykład na eksporcie – dodał Andrzej Gantner. – Musimy się spodziewać dużych podwyżek – podsumował.

KOMENTARZE
(505)
Rolnik
4 lata temu
Sami producenci hurtownicy i bambry zezreja albo obniżą
andrzej 63
4 lata temu
Dlatego w senacie zawczasu dali pracownikom premie w wys 1.5 mln zł ,żeby mogli pokryć różnicę w cenie
zdziwiony
4 lata temu
Eksport wyhamował,jest więcej towaru na rynku więc wszystko powinno tanieć a nie drożeć .Nie rozumiem
leo
4 lata temu
mięso jest niezdrowe
Taktojest
4 lata temu
Jak będzie drogo, zmniejszy się popyt i cena szybko spadnie, tak było z cukrem i masłem. Skączy się tym że sporo będą wyrzucać na śmietnik bo ludzie kupują to co tańsze. Niech podnoszą ceny a ja w zamian będę wybierał to co zagraniczne.
...
Następna strona