Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Mateusz Ratajczak
Mateusz Ratajczak
|
aktualizacja

Czeka nas drożyzna w restauracjach? "Przez inflację musieliśmy podnieść ceny"

- W związku z otwarciem ogródków drukowaliśmy nowe menu i zastanawialiśmy nad cenami - przyznała w programie "Newsroom WP" Justyna Kosmala, właścicielka Bistro Charlotte i Baru Wozownia w Warszawie. - Ale to jest nasze standardowe działanie, niezależne od pandemii. Robimy to dwa razy w roku. Pandemia nie przekłada się bezpośrednio na ceny. To co decyduje o podniesieniu cen, to drożejące produkty, których używamy w kuchni. Inflacja rośnie, słaby złoty też nie pomaga, bo drożeją nam produkty sprowadzane z zagranicy. To są główne czynniki, które wpływają na ceny w menu. Część naszych dań podrożeje, ale nie wszystkie. Mamy też świadomość, że większość naszych klientów odczuła w swoich finansach skutki pandemii. Chcemy, żeby do nas wrócili, dlatego to nie są duże podwyżki.

KOMENTARZE
(3)
byzesmen
3 lata temu
zrobcie kawe po 'pincet' a czekolade po tysiac i placzcie ze maly utarg
00:40 29
3 lata temu
YO.....
edoop
3 lata temu
Chętni do wydawania kasy w restauracjach zapraszamy.