Gastronomia – Wszystkie wiadomościKFC otworzy własny hotel. Cena za noc? Wyższa niż nad polskim morzemPierwszy hotel fastfoodowego giganta powstał w Londynie i będzie otwarty przez niecałe dwa tygodnie. W przybytku dostępna będzie m.in. usługa...14.08.2021 19:02•CHENiemcy cierpią przez odpływ Polaków. Bez nich cierpi cała branżaNiemiecka branża hotelarska i gastronomiczna w Meklemburgii-Pomorzu Przednim cierpi z powodu braku pracowników. W dużej mierze wpłynął na to exodus...12.08.2021 15:31•CHEKwota na paragonie zaskoczyła klientkę. Nie spodziewała się takiej ceny za pizzę i drinkiNa półmetku wakacji dostaliśmy od naszej czytelniczki paragon łagodności. Nie wszyscy przedsiębiorcy z turystycznych miejscowości starają się...05.08.2021 17:01•KRWLNie zamknął restauracji w czasie lockdownu i otrzymał karę. Uchylił ją... sanepidWłaściciel restauracji Warka w Łukowie nie podporządkował się rozporządzeniu rządu dotyczącego obostrzeń związanych z pandemią i otworzył restauracje....05.08.2021 16:17•KRORobert Lewandowski otwiera restaurację. Płaci grosze? Wspólnik odpowiadaKucharz zarobi tyle, ile pomoc kuchenna u innych. Barman i kelner, choć po pandemii bardzo poszukiwani i wysoko opłacani, w knajpie, w której udziały...05.08.2021 6:15•Paweł OrlikowskiWysokie prowizje od dostawy jedzenia. Firma namawia: złóż zamówienie osobiścieRestauracja zaapelowała do klientów: złóż zamówienie osobiście i pomóż nam unikać wysokich prowizji. O co chodzi? O procent, który portale...24.07.2021 17:16•NKUOgromny problem gastronomii. Ludzie nie chcą pracować w pubach i restauracjachPracownicy coraz rzadziej wybierają prace w branży gastronomicznej. Restauracje i puby mają duże problemy ze skompletowaniem pełnej obsady...17.07.2021 9:05•KRWLNarzekasz na "paragony grozy"? Zobacz, ile kosztuje prowadzenie biznesu nad morzemCzynsz - nawet 15 tysięcy złotych. Kolejne kilka tysięcy na prąd, wodę, śmieci. Minimum 2-3 tysiące na pracownika. W zamian utyskiwanie klientów na...16.07.2021 18:25•Konrad BagińskiZiemniak musi mieć papiery. Popłoch wśród restauratorówOkazuje się, że każdy ziemniak sprzedawany w restauracji czy barze musi mieć udowodnione pochodzenie. Za sprawdzanie kartoflanych certyfikatów zabrał...16.07.2021 13:45•Konrad BagińskiRestauratorzy mają dość. Idą do sądu, by walczyć o pieniądze z tarczChodzi o niewypłacenie nawet kilkuset tysięcy złotych dotacji z tarczy 2.0. Kilku restauratorów już złożyło wniosek.13.07.2021 7:13•NKUParagon kelnerski. Tak gastronomia próbuje wykiwać skarbówkęKawałek kartki, na niej kilka pozycji zapisanych skrótowo tak, że tylko autor wie, co oznaczają, a na końcu kwota. To wszystko opatrzone nagłówkiem...10.07.2021 8:39•Justyna SobolakNie tylko paragony grozy. Na to też trzeba uważać w restauracjachWakacje 2021 zaskoczyły nas paragonami grozy, ale to nie wszystko, co może skutecznie odstraszać od kurortów. Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów...09.07.2021 13:15•Paweł OrlikowskiUOKiK prześwietlił restauracje. W ponad połowie lokali miał się do czego przyczepićSezon wakacyjny w pełni, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów skontrolował bary i restauracje. Na czym najczęściej nacinają klientów? - Widzimy, że...09.07.2021 12:20•Paweł OrlikowskiGastronomia na celowniku UOKiK. W daniach ser Fawita zamiast fetyInspekcja Handlowa ruszyła w teren i skontrolowała 58 punktów gastronomicznych w kurortach turystycznych w Polsce. Wnioski nie napawają optymizmem: w...09.07.2021 9:41•KROPoprzednia strona1...678910...29Następna strona